Aangepast vervoer

Reist u vaak naar een vaste bestemming?

Kijk of er een abonnement voor u is. Meer informatie vindt u op de website OV-chipkaart.

Bent u slechtziend of blind?

Ga naar de website van OV-chipkaart voor de mogelijkheden. Bijvoorbeeld de Sentire-kaart die recht geeft op een lager instaptarief. Of een OV-Chip-Plus-abonnement. U boekt dan uw treinreis telefonisch van tevoren bij de NS. In- en uitchecken tijdens de reis is dan niet nodig. U heeft voor dit abonnement een OV-Begeleiderspas nodig.

OV-chipkaart - visuele beperking

Wilt u met een rollator, rolstoel of scootmobiel in het openbaar vervoer reizen?

Misschien komt u in aanmerking voor reizen met de Capelle Hopper. Vraag een pasje aan bij het Wmo-loket. Dit kan telefonisch, via het e-loket of per mail. Op de website van de gemeente leest u hoe ver u kunt reizen met de Capelle Hopper. Uw rollator, rolstoel of scootmobiel reist met u mee.

Moet u voor behandelingen naar het ziekenhuis? Vraag uw zorgverzekeraar of de Zorgtaxi wordt vergoed. U bestelt de taxi op de website. U kunt ook bellen.

De meeste bussen en treinen zijn toegankelijk voor een rollator of rolstoel. Bijvoorbeeld door een lage instap en een aangepaste plek. Ook zijn veel bushaltes en treinperrons aangepast.

Met een scootmobiel mag u wel mee in de trein, maar niet in de bus. Soms mag u ook met uw scootmobiel mee in tram of metro. Kijk op de website van uw vervoerder wat er mogelijk is.

Is de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor u niet voldoende? Denk dan aan ondersteuning voor onderweg. Kijk op de website van NS voor meer informatie over het reizen met de trein. Of informeer bij uw busvervoerder naar de mogelijkheden.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Capelle aan den IJssel - Wmo-loket

Bezoekadres

Rivierweg
111
2903 AR
Capelle aan den IJssel

Postadres

70
2900 AB
Capelle aan den IJssel

NS - reizen met een functiebeperking

Wilt u buiten de regio reizen en is reizen met de trein of bus niet mogelijk?

Dat kan met de speciale taxi van Valys. Vraag hiervoor een Valyspas aan. Ga naar de website Pasaanvraag om de pas online te bestellen. Vult u het formulier liever in op papier? Vraag dan Valys om een aanvraagformulier.

U kunt in 2019 met Valys maximaal 700 km per jaar reizen voor 20 cent per kilometer. Reist u meer? Dan betaalt u € 1,18 per kilometer. Een begeleider mag gratis mee. Kijk op de website voor meer informatie.

Heeft u een pasje voor de Capelle Hopper? Dan kunt u ook een Valyspas aanvragen.

Stichting Hulpdienst Capelle aan den IJssel (SHC) biedt tegen vergoeding vervoer aan door heel Nederland.

Stichting Hulpdienst Capelle aan den IJssel

Valys - online pasaanvraag

Heeft u een klacht over reizen met het openbaar vervoer?

Neem contact op met de vervoerder.