Aangepaste woning

Kan ik in mijn woning blijven wonen?

Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig om zelfstandig en veilig te kunnen blijven wonen. Heeft u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite met lopen en bewegen? Met een paar kleine aanpassingen maakt u uw woning snel veiliger.

Kleine aanpassingen in huis zijn:

  • weghalen van drempels
  • plaatsen van elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • plaatsen van drempelhulpen, vlonders en aanloopstroken
  • douchezitje aan de wand

Deze kleine aanpassingen kunt u met hulp van vrienden, familie, bekenden of buren uitvoeren of met hulp van vakmensen. De website Lang Zult U Wonen biedt praktische tips om uw woning aan te passen.

Meer weten? Op de website Huistest kunt u zien of uw woning veilig is en welke aanpassingen eventueel nodig zijn in verband met beperkingen. Als er woningaanpassingen nodig zijn, dan kunt u via de website Huistest ook bedrijven uitzoeken die de gewenste klus voor u kunnen uitvoeren. Of kijk in de Gouden Gids voor het aanbod van vakmensen.

Lang zult u wonen

Mijn huis op maat - huistest

Zijn er veel of grote aanpassingen nodig?

Dan kunt u misschien beter verhuizen. Vraag om advies bij het Wmo-loket. Soms krijgt u een verhuiskostenvergoeding van de gemeente.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Wmo-loket

Bezoekadres

Rivierweg
111
2903 AR
Capelle aan den IJssel

Postadres

70
2900 AB
Capelle aan den IJssel
Bent u op zoek naar een aangepaste woning of woonvorm?

Kijk op Woonnet Rijnmond. Dit is de website van alle corporaties in de stadsregio Rotterdam. U kunt aangeven waaraan een woning moet voldoen. Bijvoorbeeld gelijkvloers of rolstoelgeschikt. Om te reageren op een woning van een corporatie moet u ingeschreven staan bij die corporatie. Heeft u vragen over het woningaanbod? Neem contact op met Woonnet Rijnmond of met de woningcorporatie die de woning verhuurt.

U kunt ook informeren bij woonzorgcentra in de gemeente. Bijvoorbeeld bij Zellingen en De Vijverhof. Zij hebben aanleunwoningen en appartementen. Op de website van de gemeente bij Ouderenhuisvesting staat een overzicht van woonzorgcentra en verpleeghuizen.