Afbetalen van schulden

Lukt het niet meer om zelf uw schulden af te betalen?

Vraag of iemand uit uw familie of een van uw kennissen u helpt. Neem contact op met de afdeling schuldhulpverlening van IJsselgemeenten. U hoort daar welke begeleiding in uw situatie mogelijk is.

Meld u aan door een aanmeldingsformulier op te sturen of u digitaal aan te melden. Als u zich digitaal aanmeldt, heeft u een DigID nodig. Niet iedereen kan schuldhulpverlening krijgen van de gemeente. Kijk op de website van IJsselgemeenten voor meer informatie.

Soms kunt u hulp krijgen van een Budgetmaatje van Samen010. Vraag naar de mogelijkheden bij uw hulpverlener.

Los het zo snel mogelijk op, voordat u extra kosten krijgt. Kijk op de website Zelfjeschuldenregelen. Hier vindt u een stappenplan en voorbeeldbrieven voor het vragen van uitstel van betaling. Kijk voor vragen en antwoorden over schulden ook op de website van het Juridisch Loket.

Download gratis de mobiele app fiKks. Via de app helpt een vrijwillige buddy om uw geldzaken op orde te krijgen. Kijk op de website voor meer informatie.

Of bel de gemeente en maak een afspraak voor een adviesgesprek schulden. U bespreekt hoe u ervoor staat en wat u aan uw schulden kunt doen. Kijk ook of u recht heeft op extra bijdragen en hoe u bespaart op uw uitgaven.

Heeft u hulp nodig bij het schrijven en begrijpen van brieven? Bel de Sociaal Raadslieden van Welzijn Capelle.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

IJsselgemeenten

Rivierweg
111
2903 AR
Capelle aan den IJssel
Toon op kaart (1)
x

Samen010

Hang
7
Rotterdam

Sociaal Raadslieden

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 16.00 uur.

Zelf je schulden regelen

fiKks

Mobiele app om met hulp van een vrijwillige buddy de geldzaken op orde te krijgen.

Wilt u begeleiding bij het wegwerken van uw schulden?

Komt u er zelf niet uit om stappen te nemen om uw schulden te betalen? Neem contact op met Maatschappelijk werk Welzijn Capelle. Of vraag bij Samen 010 om een Budgetmaatje. Een maatje helpt u met het op orde brengen van uw financiën. Op de website Schulden aanpakken van de gemeente vindt u tips en informatie over omgaan met schulden.

Let op: houd er rekening mee dat u van weinig geld moet rondkomen. U moet er zelf alles aan doen om van uw schulden af te komen.

Toon op kaart (1)
x
Kunt u met een nieuwe lening in 1 keer al uw schulden afbetalen?

Wees daar voorzichtig mee. Leen geen geld bij dure kredietverstrekkers. Zeker niet als u geld kunt lenen zonder dat er gekeken wordt naar uw registratie bij de BKR (Bureau Krediet Registratie).

Vraag advies aan Schuldhulpverlening. Kijk voor meer informatie ook op de website Geldtips.

Ben je jong en heb je schulden?

Neem contact op met een jongerencoach van stichting Welzijn Capelle.

Nibud voor Scholieren staat vol tips over omgaan met geld. Kijk ook op de websites Wijzer in geldzaken, Uit de schulden en Zelf je schulden regelen.

Of download gratis de mobiele app fiKks. Via de app helpt een vrijwillige buddy om je geldzaken weer op orde te krijgen. Kijk op de website voor meer informatie.

Nibud voor Scholieren

Uit De Schulden

Een website van SchuldHulpMaatje.

Wijzer in geldzaken

Zelf je schulden regelen

fiKks

Mobiele app om met hulp van een vrijwillige buddy de geldzaken op orde te krijgen.

Wilt u stapsgewijs zelf uw schulden afbetalen?

Op de website Zelf je schulden regelen vindt u een stappenplan en voorbeeldbrieven voor het vragen van uitstel van betaling. Meer tips, voorbeelden en uitleg vindt u op de website van het Juridisch Loket.

Of download gratis de mobiele app fiKks. Via de app helpt een vrijwillige buddy om uw geldzaken op orde te krijgen. Kijk op de website voor meer informatie.

Zelf je schulden regelen

fiKks

Mobiele app om met hulp van een vrijwillige buddy de geldzaken op orde te krijgen.