Bewegen voor senioren

Wilt u meer bewegen?

Sporten en bewegen is voor heel veel mensen leuk. Het is ook gezond.

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u beweegtips. Kijk ook op de website Goed gevoed ouder worden voor informatie en advies over bewegen.

U vindt gratis fiets- en wandelroutes op de website van de gemeente Capelle en bij de VVV. Of ga naar de website Fietsen in regio Rotterdam. Bij Sportief Capelle vindt u het actuele aanbod van sport en activiteiten. U kunt hen ook bellen of mailen voor informatie en advies. Met een Rotterdampas krijgt u vaak korting op sporten en bewegen. U vraagt de Rotterdampas aan op de website.

Fietsen in de regio Rotterdam

Thuisarts.nl

Goed gevoed ouder worden

Informatie en advies over goede voeding, ondervoeding en beweging bij ouder worden.

Wilt u fietsen of wandelen in de buurt?

In de omgeving zijn mooie gebieden om te wandelen en te fietsen. Met het Schollebos, de oevers langs de Hollandsche IJssel, het aangrenzende Hitlandbos biedt Capelle aan den IJssel veel mogelijkheden om de natuur te ontdekken. De gemeente heeft fiets- en wandelroutes. U downloadt ze gratis van de website. Of ga naar de website Fietsen in de regio Rotterdam. Of word lid van een wandelclub. Kijk ook op de website van Sportief Capelle voor sportieve uitjes. En op Wat is er te doen in Capelle.

Vraag bij de VVV om een route voor een stadswandeling of wandeling door de natuur. Of kijk op de websites van VVV, Natuurmonumenten en Fiets en Wandelweb voor mooie fiets- en wandelroutes bij u in de buurt.

Fietsen in de regio Rotterdam

Wat is er te doen in Capelle

Fiets en Wandelweb

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland

Wilt u meer contact met uw eigen lichaam en geest?

Ontspan lichaam en geest met bijvoorbeeld yoga of tai chi. Yoga en tai chi zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Kijk op de website Sportief Capelle voor meer informatie.

Beweegt u moeilijk of heeft u pijn bij het bewegen?

Laat u behandelen door een fysiotherapeut. U krijgt advies en een behandelplan en vaak ook oefeningen mee. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.

Kijk op de pagina van Zorgimpuls voor een fysiotherapeut bij u in de buurt.

Zoekt u bewegingsactiviteiten voor ouderen?

Kijk voor het actuele 55+ sport- en beweegaanbod in Capelle aan den IJssel op de website van Sportief Capelle. Ook kunt u Sportief Capelle bellen of mailen voor informatie en advies. Ook kunt u bij Sportief Capelle de brochure ‘Beweegwijzer 55+’ aanvragen.

Eens per kwartaal organiseert Sportief Capelle het project ‘Sportieve Jaargetijden’, waarbij u vrijblijvend kan kennismaken met het lokale 55+ sport- en beweegaanbod. Sportief Capelle organiseert evenens het project FitPlus. Hierbij worden de Capelse inwoners van 55 jaar en ouder uitgenodigd om deel te nemen aan een fitheidstest. Op basis van deze test ontvangt u ook een passend beweegadvies.

Natuurlijk kunt u ook lekker bewegen in uw eigen omgeving. Wandel- en fietsroutes in Capelle aan den IJssel vindt u onder meer op de website van de Gemeente of Natuurmonumenten. Beweegt u liever thuis in uw eigen omgeving? Doe dan mee aan het tv-programma ‘Nederland in beweging’ van omroep MAX.