Depressie

Wilt u zo snel mogelijk iemand spreken?

Neem contact op met uw huisarts of met het maatschappelijk werk van Welzijn Capelle. Bel de Pandora Depressielijn. U kunt uw verhaal kwijt en u krijgt advies. Wilt u liever anoniem met iemand praten? Bel of chat met De Luisterlijn.

Pandora Depressielijn

Voor iedereen die psychische problemen heeft of gehad heeft.

Bereikbaar: ma t/m do 13.30 - 15.30 uur en 19.00 - 21.00 uur.

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

Ziet u het leven niet meer zitten?

Wilt u iemand spreken? Maak een afspraak bij de huisarts of met het Maatschappelijk werk Welzijn Capelle. U kunt ook bellen met 113online.

Het is niet eenvoudig om iemand te vertellen over gedachten of gevoelens over zelfmoord. Blijf toch praten. Neem contact op met uw huisarts of psycholoog. Ook kunt u voor (anonieme) hulp terecht bij 113 Zelfmoordpreventie. Bij 113 Zelfmoordpreventie werken vrijwilligers en professionele hulpverleners. Ook kunt u op deze website chatten en online therapie volgen. U vindt ook informatie en verhalen van lotgenoten op de website van 113 Zelfmoordpreventie.

Op de website Omgaan met depressie vindt u meer informatie over depressie en verschillende hulporganisaties.

Blijven de klachten en wilt u hulp?

Maak een afspraak bij het maatschappelijk werk van stichting Welzijn Capelle. Of ga naar het Wmo-loket en vraag om een ouderenadviseur.

Neem contact op met MIND Korrelatie voor anonieme en professionele hulp bij psychische klachten. Op de website vindt u een overzicht van de instanties waar u terecht kunt voor hulp. Ook leest u hier ervaringsverhalen en informatie over psychische klachten.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Wmo-loket

Bezoekadres

Rivierweg
111
2903 AR
Capelle aan den IJssel

Postadres

70
2900 AB
Capelle aan den IJssel

MIND Korrelatie

Als u met MIND Korrelatie wilt appen, voeg dan het nummer 06 13 86 38 03 toe aan de contacten van uw telefoon en start een gesprek. Bereikbaar: ma t/m vrij 09:00 - 18:00 uur.

Wilt u er met iemand anders over praten?

Maak een afspraak met uw huisarts. Die kan u verwijzen naar een praktijkondersteuner of een psycholoog. Zoek op Kies Beter naar een psycholoog bij u in de buurt.

Wilt u meer contact met andere mensen?

Kijk op internet of in de regionale kranten voor activiteiten in uw woonplaats. Meld u aan bij een vereniging of volg een cursus. Zo komt u in contact met mensen met dezelfde hobby of interesse.

Kijk voor activiteiten en cursussen ook op de websites van Maatschappelijk werk Welzijn Capelle en van Centrum voor Jeugd en Gezin. Of misschien is bewegen iets voor u. Kijk voor sportieve activiteiten op Sportief Capelle. Of meld u aan voor de BoodschappenPlusBus. U gaat dan samen met andere ouderen op uitjes naar bijvoorbeeld een museum, park of winkelgebied.

Toon op kaart (1)
x