Geldzaken voor jongeren

Wil je bijverdienen?

Vraag familie of bekenden of je klusjes mag doen. Officieel mag je werken vanaf je 13e. Je mag dan nog niet elk werk doen. Op de website van het Nibud staan allerlei tips.

Ben je 16 of ouder en ben je op zoek naar een bijbaan? Neem contact op met de Jonge Krijger. Je leert gelijk om goed met geld om te gaan. De Jonge Krijger zoekt samen met jou naar een bijbaantje en leert je hoe je om moet gaan met geld.

Ook Op Bijbanen.nl vind je leuk werk bij jou in de buurt. Of kijk bij winkels en horeca of er briefjes hangen waarin wordt gevraagd om personeel. Het is altijd fijn om wat extra geld te verdienen. En je doet alvast wat werkervaring op. Dat is handig voor later.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Jonge Krijger

De Linie
5G
2905 AX
Capelle aan den IJssel

Nibud voor Scholieren

Wil je met korting naar de bioscoop of het theater?

Met een Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) krijg je korting op film, theater, musea en meer. Ook krijg je 5 keer per jaar een magazine vol leuke uitgaanstips. Het CJP kost nog geen 2 tientjes per jaar.

Misschien kun je een Rotterdampas krijgen of kopen. Daarmee krijg je korting op sommige activiteiten. Kijk op de website hoe je de Rotterdampas aanvraagt.

Cultureel Jongeren Paspoort (CJP)

Hebben je ouders geen geld voor een vakantie?

Vraag of iemand jou en je ouders wil opgeven voor een gratis vakantie van de Vakantiebank. Ook Stichting Heppie en Humanitas organiseren vakantieweken.

Of vraag een jongerencoach van Welzijn Capelle naar de mogelijkheden.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Welzijn Capelle

U kunt bellen op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.

De Linie
7E
2905 AX
Capelle aan den IJssel

De Vakantiebank

275
9300 AG
Roden

Humanitas - kindervakantieweek