Gratis soep en een praatje in Schollevaar

Gratis soep en een praatje in Schollevaar

Bewoners van Schollevaar die behoefte hebben aan sociaal contact en een goed gesprek met een heerlijke kop soep erbij, kunnen op de maandagmiddagen terecht bij ‘Soeppan’ in Huis van de Wijk Schollevaar. De soep wordt vers gemaakt en kost hélemaal niks! 

Eerder had Capelle Werkt alle dagen inloop in Huis van de Wijk Schollevaar. Sinds Capelle Werkt ophield te bestaan, runt Welzijn Capelle de activiteitenruimte – met een ander activiteitenaanbod. Omdat bewoners de open inloop misten, bedacht het Sociaal Wijkteam ‘Soeppan’: een open inloop met grote pannen heerlijke soep, voor bewoners en netwerkpartners. Een open inloop waar elke maandagmiddag grote pannen heerlijke soep klaarstaan voor bewoners en netwerkpartners.

Gemoedelijke sfeer

Bewoner Tom (43) is volgens de buurtcoach een supertalent bij de tafeltennisvereniging. En hij houdt van soep. Hij komt al vanaf het begin naar de middagen van Soeppan. ‘Ik kan best koken, maar een beetje standaard. Dus het is wel makkelijk om hier soep mee te eten. Ik kom ook voor een praatje. De sfeer is gemoedelijk, en de soep is lekker – vooral die met kip. En iedereen is welkom hier!’ Ciano (15) is er ook regelmatig te vinden met andere jongens en meiden. ‘Wij komen voor de gezelligheid, en de soep is mooi meegenomen.’ Zijn favoriet is de groentesoep met balletjes.

Langskomen om kennis te maken

Bewoners en netwerkpartners die het leuk vinden om te helpen koken of om meer te horen over wat Welzijn Capelle en het Huis van de Wijk voor hen kunnen betekenen, zijn van harte welkom.

Tijden en locatie

Open inloop ‘Soeppan’ is te vinden in Huis van de Wijk Schollevaar (Stationsplein 20), elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur (niet op feestdagen).