Inbraak

Wilt u inbraak in uw woning voorkomen?

Beveilig uw huis zo goed mogelijk. Inbreken in een slecht beveiligde woning kan al in 30 seconden. Is uw huis goed beveiligd, dan verkleint u de kans op inbraak. Duurt het te lang, dan ziet een inbreker er sneller van af en is de kans om betrapt te worden groter.

Zorg voor goede sloten op deuren en ramen. Een buitenlamp kan al helpen. Op de website Politiekeurmerk vindt u veel bruikbare tips. Kijk of uw huis voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) in aanmerking komt. Als uw huis dit keurmerk heeft, geven veel verzekeraars korting op de inboedelverzekering. Ook schrikt het inbrekers af. Op de website Maak het ze niet te makkelijk vindt u meer tips tegen inbraak.

Bent u zelf handig? Misschien kunt u de adviezen zelf uitvoeren. Of neem contact op met een PKVW-erkend bedrijf. Deze bedrijven doen ook keuringen van uw eigen oplossingen. Kijk op de website PKVW-erkende bedrijven voor meer informatie.

Huurt u de woning? Neem eerst contact op met uw verhuurder. Vraag wat is toegestaan en wat de verhuurder voor u kan doen.

Wilt u meer doen tegen inbraak? Vraag advies aan een erkend veiligheidsbedrijf, zoals Service Dienst Werk Rotterdam. Of kijk op de website van PKVW Erkende Bedrijven. Volgt u de adviezen op, dan krijgt u een certificaat Veilige Woning. Bent u zelf handig? Voer de adviezen zelf uit.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Service Dienst Werk

Roer
28
3068 LE
Rotterdam

Maak het ze niet te makkelijk

Politiekeurmerk

Is er bij u thuis ingebroken of iets gestolen?

Doe altijd aangifte bij de politie. Bewaar de formulieren van uw aangifte goed. Bel uw verzekering en vraag of de schade wordt vergoed. Doe ook aangifte bij de politie als u niet verzekerd bent.

Heeft u geen geld om de gestolen goederen te vervangen? Misschien kunt u een bijdrage van de gemeente krijgen. Kijk op de website van de gemeente voor de voorwaarden of neem contact met ze op.

Wilt u weten of u geld kunt krijgen van de dader? Lees voor meer informatie en uitleg de folder van Rijksoverheid.

Politie - geen spoed

Rijksoverheid - schadevergoeding door dader

Heeft u aangifte gedaan en heeft u vragen over uw zaak?

Bel het Slachtofferloket Rotterdam. Zij geven advies en informatie. Bijvoorbeeld of er al een verdachte is opgepakt of dat u een schadevergoeding kunt krijgen. Houd uw aangifteformulier of de brief met het parketnummer bij de hand.

U kunt uw zaak volgen op Mijn Politie. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Informatiepunt Slachtoffers

Bezoekadres

Wilhelminaplein
100-125
3072 AK
Rotterdam

Postadres

50956
3007 BT
Rotterdam