Koopwoning

Zoekt u een koopwoning?

Op Funda vindt u woningen die te koop staan. Wilt u advies of ondersteuning bij de koop? Kies voor een makelaar die lid is van bijvoorbeeld NVM, VBO of Vastgoedpro. Heeft u een hypotheek nodig om een woning te kopen? Schakel een erkend hypotheekadviseur in. Die vindt u op de website Erkend Hypotheekadviseur.

Wilt u een woning kopen van een woningcorporatie? Kijk dan op Vind je Plek.

Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM)

Erkend Financieel Adviseur

VBO Makelaar

Wilt u weten hoeveel u kan lenen voor uw huis?

Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Dat kan op de website van het Nibud en met een digitaal huishoudboekje. Op Wijzer in geldzaken staan de huishoudboekjes op een rij. Op de website Nationale Hypotheek Garantie kunt u zien wat u op een veilige manier maximaal kunt lenen. U ziet meteen of u de hypotheekgarantie kunt aanvragen.

Nibud

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur.

19250
3501 DG
Utrecht

Wijzer in geldzaken - huishoudboekjes

Heeft u een hypotheek nodig voor uw huis?

Een hypotheek is een financiële verplichting die u aangaat voor een langere periode. Houd dus niet alleen rekening met de maandelijkse kosten, maar ook met financiële tegenvallers. Iedereen kan scheiden, arbeidsongeschikt of werkloos worden. Laat u goed adviseren. Kijk op de website Erkend Hypotheekadviseur voor een adviseur bij u in de buurt. Vraag om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Wilt u meer weten over de Nationale Hypotheekgarantie (NHG)?

Deze garantie wordt gegeven op woningen met een prijs tot 290.000 euro. Bij financiële tegenvallers als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een scheiding moet u misschien uw woning verkopen. Is de opbrengst minder dan uw hypotheek? Dan betaalt de NHG het verschil. Zo zit u niet met een restschuld. Kijk op de website over NHG voor meer informatie.

Wilt u uw woning verkopen?

Wilt u advies of ondersteuning bij de verkoop? Kies voor een lokale makelaar die lid is van een vereniging als NVM, VBO of VastgoedPRO. Op de website van Vereniging Eigen Huis vindt u tips over de verkoop van een woning.

Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM)

VBO Makelaar

Vereniging Eigen Huis

Wilt u woonkostentoeslag aanvragen?

Heeft u noodzakelijke kosten die u op geen enkele andere manier vergoed krijgt? Heeft u een laag inkomen? Vraag een gesprek aan met Sociale Zaken over bijzondere bijstand.

Als u de huur of hypotheek niet meer kunt betalen doordat uw inkomen (plotseling) is gedaald, komt u misschien in aanmerking voor woonkostentoeslag. U kunt deze tijdelijke regeling aanvragen bij bijvoorbeeld ziekte, scheiding of werkloosheid. Woonkostentoeslag is een vorm van bijzondere bijstand, maar u hoeft geen bijstandsuitkering te hebben om woonkostentoeslag aan te vragen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

IJsselgemeenten Sociale Zaken

Bezoekadres

Rivierweg
111
2903 AR
Capelle aan den IJssel

Postadres

566
2900 AN
Capelle aan den IJssel