Leren sparen? Dat kan in de KinderLabs!

Kinderen met hun diploma in de Kinderlabs

In de Week van het Geld (28 maart tot en met 1 april) besteden veel scholen extra aandacht aan omgaan met geld. Ook de Capelse KinderLabs. Dat is interessant én belangrijk. Door van jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en keuzes maken, kunnen kinderen dit later als volwassenen ook. Dus doe mee aan de activiteiten van de KinderLabs!

Van doekoe tot digi

De wereld wordt steeds digitaler. Online winkels zijn altijd open, steeds meer kinderen krijgen hun zakgeld digitaal en jongeren betalen met hun mobiele telefoon. Daarom is het thema van de Week van het Geld dit jaar ‘Van doekoe tot digi!’

Activiteiten KinderLabs

Alle kinderen en hun ouders uit Schollevaar, Schenkel en Middelwatering kunnen in de Week van het Geld meedoen aan allerlei activiteiten die te maken hebben met geld:

  • ‘MoneyTalks’: ouders gaan in gesprek met elkaar over vragen als: hoeveel geld besteed je aan een cadeautje voor je kind? (alle KinderLabs)
  • MiniLab: met de allerkleinsten spaarpotjes versieren en getallen leren (alle KinderLabs)
  • KleuterLab: winkelen in de KinderLab-winkel met (nep)geld (alle KinderLabs)
  • De jongens- en meidenclubs gaan praten over de waarde van geld (alle KinderLabs)
  • Ouder en Kind-middag in Schollevaar: samen ‘bakken’ met geld (KinderLab Schollevaar)
  • ‘Reken je Rijk’-speurtocht: los sommetjes op en win een prijs! (alle KinderLabs).

De week van het Geld wordt dus een leerzame, maar vooral leuke week, waarin ouders én kinderen veel leren over geld en hoe je er slim mee omgaat. Doe mee! De limonade en de koffie staan klaar.

Aanmelden en kosten

Aanmelden voor activiteiten van de Week van het Geld kan tussen 28 maart t/m 1 april via www.welzijncapelle.nu/kinderlabs. De activiteiten zijn gratis.

Adressen: KinderLab Schollevaar (Louvre 1), KinderLab Schenkel (Bongerd 8) en KinderLab Middelwatering (Reigerlaan 66).