Mijn administratie

Heeft u moeite met uw administratie?

Open alle post meteen. Leg brieven, rekeningen en afschriften bij elkaar. Leg ze ook op datum. Gebruik een bankrekening voor uw inkomsten, salaris, toeslagen en uitkeringen. Laat vaste lasten als huur, gas en licht, tv en telefoon automatisch afschrijven. Pin een vast bedrag per week en niet meer. Zo krijgt u een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Dit kunt u bijhouden in een map met tabbladen of in een online huishoudboek. Op de website van het Nibud staat een stappenplan voor het bijhouden van een administratie. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. In een huishoudboekje heeft u alle inkomsten en uitgaven bij elkaar.

Lukt dat niet? Vraag of een familielid of een kennis u helpt met ordenen van uw administratie of invullen van formulieren. Of ga langs bij het dichtstbijzijnde Administratie Café. Informeer bij Samen 010 naar een Budgetmaatje. Iemand helpt u dan 1 keer per week met uw financiën. Een overzicht van alle hulp vindt u op Alles zelf.

Heeft u vragen over bijvoorbeeld de belastingen? U kunt daarvoor terecht bij de wijkwinkel. Kijk op de website voor een wijkwinkel bij u in de buurt.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Samen 010 - Budgetmaatjes

Hang
7
3011 GG
Rotterdam

Alleszelf.nl - administratie

Toon op kaart (1)
x

Administratiecafé Trefhoek

Openingstijden: maandag 10.00 - 12.00 uur.

Purmerhoek
184
2905 VH
Capelle aan den IJssel
Toon op kaart (1)
x

Administratie Café De Fluiter

Openingstijden: donderdag 10.00 - 12.00 uur.

Wiekslag
3
2903 VA
Capelle aan den IJssel

Wijzer in geldzaken - huishoudboekjes

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren?

Ga langs bij de wijkwinkel. Kijk op de website voor een locatie bij u in de buurt.

Wilt u een cursus volgen om te leren hoe u uw administratie op orde maakt?

Neem contact op met de gemeente voor een gratis budgettraining. Op de training leert u rond te komen van uw inkomen, hoe u schulden voorkomt, een budgetplan maakt en meer.

Kijk ook op de pagina geldtips voor tips over wat u zonder cursus al kunt doen.

Bent u aan huis gebonden en heeft u vragen over uw administratie?

Vraag of iemand uit uw omgeving u helpt. Lukt dat niet? U kunt vrijwilligers ook vragen bij u langs te komen. Bijvoorbeeld via CapelleDoet, Humanitas, HiP of Stichting Hulpdienst Capelle aan den IJssel (SHC). Een Budgetmaatje van Samen 010 komt 1 keer per week bij u langs om u te helpen met uw financiën.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Samen 010 - Budgetmaatjes

Hang
7
3011 GG
Rotterdam

Stichting Hulpdienst Capelle aan den IJssel