Nieuwe activiteiten Lotgenotengroep Toeslagenaffaire

Voor Capelse gedupeerden van de toeslagenaffaire is er een lotgenotengroep opgezet. De deelnemers kunnen hier ervaringen en kennis met elkaar delen, met ondersteuning en informatie van professionals. Voor september en oktober is nu de agenda bekend. Ben je gedupeerde, maar ken je de groep nog niet? Kom een keer langs. Samen klim je sneller uit dat dal!

Praktische hulp

Mureille Lansdorf is maatschappelijk werker bij Welzijn Capelle en begeleider van de lotgenotengroep: Het is mentaal zwaar om betrokken te zijn bij de toeslagenaffaire; door samen stappen te zetten, wordt die stress minder. Wil je wel komen, maar vind je het lastig? Kom met een bekende.’

Activiteitenagenda september en oktober 

In september en oktober staan er weer bijeenkomsten gepland waarin professionals of ervaringsdeskundigen informatie geven en vragen beantwoorden: 

  • Vrijdag 9 september, 9.30 - 11.30 uur, met Meldpunt Kinderopvangtoeslagaffaire
  • Woensdag 14 september, 19.30 - 21.30 uur, thema-avond: creatieve schilderactiviteit
  • Vrijdag 23 september, 9.30 - 11.30 uur, info van en over financiële hulpverlening
  • Vrijdag 7 oktober, 9.30 - 11.30 uur, themaochtend Rouw & Verlies, door maatschappelijk werker en rouwexpert Gerda Schuurmans
  • Woensdag 12 oktober, 19.30 - 21.30 uur, thema-avond ‘Over de Streep’: samen elkaars sterke punten, onzekerheden en uitdagingen herkennen en erkennen
  • Vrijdag 21 oktober, 9.30 - 11.30 uur: Ervaringsverhaal ‘Persoonlijke moeilijkheden overwinnen’.

Locaties

De bijeenkomsten op de vrijdagen zijn in Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Die van de woensdagavonden zijn Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20.

Veilige omgeving

De lotgenotengroep is een veilige omgeving waarin deelnemers over hun ervaringen kunnen praten en samen actie ondernemen. De groep komt twee vrijdagochtenden in de maand bij elkaar in Huis van de Wijk Oostgaarde, en één woensdagavond per maand. 

Aanmelden of meer informatie

Mensen die meer informatie willen over de lotgenotengroep of zich willen aanmelden, kunnen contact opnemen via aanmelding@welzijncapelle.nu of 010 - 707 49 00. Gewoon langskomen bij een van de bijeenkomsten kan ook.