Rouwgroep kan helpen bij verlies van partner

Eenzaamheid door rouw

 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het verlies van een partner is een ingrijpende gebeurtenis die de wereld op z'n kop kan zetten. Welzijn Capelle begrijpt dit en start daarom op 13 april een nieuwe rouwgroep. De deelnemers kunnen hier hun ervaringen delen onder begeleiding van een rouwdeskundige.

In een lotgenotengroep kunnen Capellenaren anderen ontmoeten die begrijpen hoe het is om een partner te verliezen. Een deelnemer aan een eerdere groep vertelt: “Fijn dat er zoveel herkenning is van wat ik doormaak. Ik voel me echt begrepen.”

Verlies

Gerda Schuurmans en Thea ten Wolde, beiden gespecialiseerd in rouw en verlies, begeleiden de rouwgroep. Gerda: “Het verlies van je partner is een enorm verlies. Je bent je maatje kwijt en het leven wordt nooit meer hetzelfde. Door je ervaringen te delen, kun je beter leren omgaan met dit verlies en deze rouw.”

Data, locatie en aanmelden

De rouwgroep ‘Verlies van een partner’ start op donderdag 13 april en de bijeenkomsten vinden daarna plaats op donderdagen 4 en 25 mei en 8 juni van 10.00 tot 12.00 uur in Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Capellenaren die hun partner hebben verloren, zijn van harte welkom. Aanmelden kan via aanmelding@welzijncapelle.nu of 010-707 49 00.

De rouwgroep is onderdeel van Platform Rouw, Verlies en Zingeving. Voor meer informatie kun je terecht op www.rouwenverlies.nu.