Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Sportief Capelle organiseert sportactiviteiten voor kinderen.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld na schooltijd kennismaken met verschillende sporten. Kijk op de website van Sportief Capelle. Of kijk wat de het Brede School Netwerk aan naschoolse sportieve activiteiten in uw wijk aanbiedt.

Voor kinderen van mensen met een laag inkomen is er het Jeugdsportfonds voor sportactiviteiten. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Capelle aan den IJssel

Rivierweg
111
2903 AR
Capelle aan den IJssel
Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Meld u aan voor Peutersport & Fun bij Sportief Capelle. U sport dan samen met uw kindje. Dit kan in 's Gravenland en in Schollevaar. Kijk op de website voor meer informatie.

Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Sporten, bewegen en buiten spelen zijn leuk en gezond voor kinderen. Ze maken nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, ze leren spelen volgens spelregels, ze leren samenwerken, winnen en verliezen. En als uw kind 1 uur per dag flink beweegt, dan is de kans op overgewicht veel kleiner.

Zorg voor voldoende beweging voor uw kinderen. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buitenspelen. Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Zoek ook een sportvereniging voor uw kind.

U vindt sportclubs op de website van Sportief Capelle. Veel sportverenigingen en sportclubs hebben activiteiten voor jonge kinderen vanaf 4 jaar. Voor peuters is er bijvoorbeeld Peutersport & Fun. Maar er zijn ook activiteiten voor kinderen met een ontwikkelachterstand, met autisme of met overgewicht. U kunt voor informatie of advies ook bellen of mailen.

Heeft u weinig geld? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdsportfonds. Kijk op de website voor meer informatie. Voor informatie en advies kunt u ook contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Openingstijden: ma t/m vr 8.15 - 17.00 uur, donderdag 8.15 - 19:00 uur

De Linie
7 en 8
2905 AX
Capelle aan den IJssel