Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen. Bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Sportief Capelle organiseert sportactiviteiten voor kinderen.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld na schooltijd kennismaken met verschillende sporten. Kijk op de website van Sportief Capelle. Of kijk wat de het Brede School Netwerk aan naschoolse sportieve activiteiten in uw wijk aanbiedt.

Voor kinderen van ouders met een laag inkomen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Capelle aan den IJssel

Bezoekadres

Rivierweg
111
2903 AR
Capelle aan den IJssel

Postadres

70
2900 AB
Capelle aan den IJssel

Jeugdfonds Sport & Cultuur Capelle aan den IJssel

Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Meld u aan voor Peutersport & Fun bij Sportief Capelle. U sport dan samen met uw kindje. Dit kan in 's Gravenland en in Schollevaar. Kijk op de website voor meer informatie.

Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Sporten, bewegen en buiten spelen zijn leuk en gezond voor kinderen. Ze maken nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, ze leren spelen volgens spelregels, ze leren samenwerken, winnen en verliezen. En als uw kind 1 uur per dag flink beweegt, dan is de kans op overgewicht veel kleiner.

Zorg voor voldoende beweging voor uw kinderen. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buitenspelen. Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Zoek ook een sportvereniging voor uw kind.

U vindt sportclubs op de website van Sportief Capelle. Veel sportverenigingen en sportclubs hebben activiteiten voor jonge kinderen vanaf 4 jaar. Voor peuters is er bijvoorbeeld Peutersport & Fun. Maar er zijn ook activiteiten voor kinderen met een ontwikkelachterstand, met autisme of met overgewicht. U kunt voor informatie of advies ook bellen of mailen.

Heeft u weinig geld? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk op de website voor meer informatie. Voor informatie en advies kunt u ook contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:15 – 17:00 uur

De Linie
8
2905 AX
Capelle aan den IJssel

Jeugdfonds Sport & Cultuur Capelle aan den IJssel

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit jeugdfonds is een particuliere organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering of een inkomen onder het sociaal minimum. Of in de schuldsanering zitten. U doet een aanvraag voor het jeugdfonds via een intermediair. Dat is iemand die voor zijn of haar beroep met kinderen werkt. Zoals een leraar of jeugdhulpverlener. Op de website van de gemeente leest u hoe u een aanvraag indient. U vindt daar ook het aanvraagformulier en een overzicht van alle Capelse intermediairs. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Jeugdfonds Sport & Cultuur. U kunt bellen of e-mailen.

Vraag ook een Rotterdampas aan. Kijk op de website hoe dat gaat. Met een Rotterdampas krijgt u korting op activiteiten. Sommige activiteiten zijn gratis.

Vraag een bijdrage aan bij Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. Dat gaat zo:

  • Is het uw eerste aanvraag? Een vrijwilliger van Leergeld maakt een afspraak om bij u thuis te komen.
  • U neemt samen uw aanvraag door.
  • Samen kijkt u of er andere mogelijkheden zijn zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
  • Het bestuur van Leergeld beslist binnen 8 weken of u een bijdrage krijgt.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel

Telefonisch bereikbaar: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. 

 

425
2900 AK
Capelle aan den IJssel

Jeugdfonds Sport & Cultuur Capelle aan den IJssel