Steun bij verlies van partner of dierbare

Steun bij verlies van partner of dierbare

 

Je partner verliezen, of iemand anders van wie je hield, is erg ingrijpend. Vooral mensen bij wie dit ook is gebeurd, begrijpen hoe dit is. Door corona hebben meer Capellenaren dan anders dit meegemaakt. Daarom start Welzijn Capelle in augustus en oktober twee groepen waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten.

Verlies en rouw komen voor in ieders leven. Het leven zonder partner of die ene speciale vriendin is moeilijk. In een lotgenotengroep kunnen Capellenaren anderen ontmoeten die hun verhaal en gevoelens herkennen. Maatschappelijk werkers Gerda Schuurmans en Thea ten Wolde begeleiden de rouwgroepen. Zij zijn gespecialiseerd in rouw en verlies.

Verlies van een partner

Gerda Schuurmans: ‘Je partner is misschien wel de belangrijkste persoon in je leven. Verlies je die, dan verlies je je maatje. Het leven wordt nooit meer hetzelfde. Je ervaringen delen kan helpen om dat verlies en die rouw beter te integreren in je leven.’ De rouwgroep “Verlies van een partner” start op donderdag 25 augustus.

Verlies van een dierbare

Thea ten Wolde: ‘Ook een broer, ouder, vriend of vriendin verliezen heeft een enorme impact op je leven. Jullie toekomst, waarin je samen op kon trekken, is er ineens niet meer. De herkenning en steun van vooral lotgenoten helpen je stap voor stap de weg vooruit te vinden.’ De lotgenotengroep ”Verlies van een dierbare” start op donderdag 27 oktober.

Capellenaren die een dierbare of partner hebben verloren, zijn van harte welkom in een van de rouwgroepen van Welzijn Capelle.

Data en locatie

  • Rouwgroep Verlies van een partner: donderdag 25 augustus, 8 en 22 september, en 6 oktober, 14.00 - 16.00 uur. 
  • Rouwgroep Verlies van een dierbare: donderdag 27 oktober, 10 en 24 november, en 8 december 2022. 

Beide groepen vinden plaats in Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66.

Meer informatie of aanmelden

Aanmelden voor een van de rouwgroepen kan via aanmelding@welzijncapelle.nu of 010 - 707 49 00. 

Voor wie? Wanneer Locatie
Rouwgroep Verlies van een partner 25 augustus
14:00 tot 16:00
Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66
Rouwgroep Verlies van een dierbare 27 oktober
14:00 tot 16:00
Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66