Toeslagen en bijdragen

Heeft u moeite om rond te komen?

Als het u (tijdelijk) niet lukt om rond te komen van uw inkomen, komt u misschien in aanmerking voor regelingen van de overheid. Bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag. De huurtoeslag is voor het betalen van de huur, de zorgtoeslag is voor het betalen van de zorgverzekering en zo zijn er nog meer toeslagen. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over alle landelijke toeslagen en hoe het werkt.

Met het programma Bereken uw recht van het Nibud kunt u zien voor welke toeslagen en bijdragen u in aanmerking komt. Op de website vult u uw gegevens in. Het programma rekent uit of u geld kunt krijgen.

Komt u er niet uit? Klik hieronder op de toeslag waar u een vraag over heeft. Daar krijgt u meer uitleg over die toeslag. Ook leest u wat u kunt doen om hulp te krijgen.

Kent u het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds? Die zijn bedoeld om kinderen uit gezinnen met een lager inkomen te laten meedoen aan een sportieve of culturele activiteit. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie.

Kijk ook op Bereken uw recht Capelle aan den IJssel voor regelingen van de gemeente. Misschien kunt u hulp vragen aan een vrijwilliger van een wijkwinkel. Zij helpen buurtbewoners met administratieve of financiële vragen. Deze vragen kunnen gaan over belastingen, huur, verzekeringen, energie of telefonie. Kijk voor een wijkwinkel bij u in de buurt op de website van stichting Welzijn Capelle.

Moet u al langere tijd van een laag inkomen rondkomen? Misschien komt u in aanmerking voor een individuele inkomenstoeslag. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie.

Stichting Welzijn Capelle

U kunt op werkdagen bellen tussen 09.00 en 12.00 uur.

Bereken uw recht Capelle aan den IJssel

Gemeente Capelle aan den IJssel - individuele inkomenstoeslag

Nibud - bereken uw recht

Belastingdienst - hoe werken toeslagen

Telefonisch bereikbaar: ma t/m do 8.00 - 20.00 uur, vrijdag 8.00 - 17.00 uur.

Waarover wilt u iets weten?