TV, internet en telefoon

Denkt u dat uw kind te veel televisie kijkt?

Kijk op de website van Opvoeden.nl voor praktische tips.

Opvoeden.nl - advies mediagebruik

Heeft u vragen over het telefoongebruik van uw kind?

Sommige kinderen hebben een mobiele telefoon. Maak afspraken over het telefoongebruik. Bespreek ook de kosten en de betaling hiervan. Welke afspraken praktisch zijn, leest u op de website van het Nibud. Kijk ook op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI). Hier vindt u informatie over mediaopvoeding en mediawijsheid. Dat is informatie en advies over het gebruik van mobieltjes, televisiekijken en internetten.

Nederlands Jeugdinstituut NJI - mediaopvoeding

Nibud

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur.

19250
3501 DG
Utrecht

Heeft u vragen over kijk- en belgedrag van uw kind?

De website MediaOpvoeding beantwoordt vragen over kinderen en media. U vindt er ook tips over het gebruik van een mobiele telefoon. Of download de folder Puber Mobiel van Kennisnet.

Media Opvoeding

Deskundigen geven antwoord op al uw vragen over kinderen en media

Wilt u uw kind leren veilig met internet om te gaan?

Op de website Mediaopvoeding vindt u tips en advies over veilig internetgebruik. Bijvoorbeeld over het instellen van zoekfilters en het omgaan met sociale media. U leest er ook wat u moet doen als er problemen zijn. En u kunt vragen stellen aan deskundigen.

U kunt ook de Meldknop installeren. Via deze knop krijgen kinderen hulp en advies als ze problemen tegenkomen tijdens het internetten.

Media Opvoeding

Deskundigen geven antwoord op al uw vragen over kinderen en media

Wil je veilig op internet?

Wees voorzichtig met je privégegevens, zoals je naam, adres en telefoonnummer. Maar ook met andere persoonlijke informatie, bijvoorbeeld op welke school je zit. Bespreek ook met je ouders en vrienden welke gegevens dat zijn. Verzin ingewikkelde wachtwoorden en gebruik liever een verzonnen naam dan je eigen naam. Doe dit ook bij je e-mailadres.

Installeer ook de Meldknop. Dan kun je tijdens het internetten hulp en advies krijgen bij internetproblemen.

Gebruik je een openbare computer?

Zorg dan dat je al je gegevens uitwist voordat je de computer achterlaat.