Veiligheid

Als u zich onveilig voelt of in een onveilige omgeving leeft, kan dat stress, schade of letsel opleveren. Er zijn vaak mogelijkheden om uw veiligheid te verbeteren.

Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Wilt u zich veiliger voelen op straat en thuis?

Lees erover op de website Moed. Volg een cursus zelfverdediging, judo, aikido, weerbaarheidstraining of voor uzelf leren opkomen. Vraag bij Stichting Welzijn Capelle wanneer er weer een cursus start. Neem contact op met Sportief Capelle voor sportverenigingen en sportscholen op het gebied van zelfverdediging.

Beveilig uw huis. Kijk voor brand- of inbraakpreventietips op de website Politiekeurmerk. Is er bij u thuis brand geweest of ingebroken? Praat erover met familie of vrienden. Als u er liever anoniem over praat, bel Sensoor of chat met een vrijwilliger van Het Luisterend Oog. Praten kan ook met iemand van Slachtofferhulp.

Stichting Welzijn Capelle

U kunt op werkdagen bellen tussen 09.00 en 12.00 uur.

Moed

Verbeter je eigen leefomgeving

Blijven de problemen met ongevallen?

Bespreek ze met het sociaal wijkteam van stichting Welzijn Capelle. En misschien bent u geholpen met personenalarmering. U schakelt dan met één druk op de knop hulp in. Informeer bij uw thuiszorgorganisatie of zorginstelling naar de mogelijkheden. Het Welzijn- en Zorgplein geeft advies, net als het Wmo-loket. Thuiszorgorganisaties vindt u in de gemeentegids.

Kijk op Alles zelf voor meer informatie over personenalarmering.

Toon op kaart (1)
x

Waarover wilt u iets weten?