Verhuizen

Gaat u verhuizen?

Plan uw verhuizing goed. Vraag familie, vrienden en bekenden om u te helpen of huur een verhuisbedrijf in.

Is dit niet mogelijk en heeft u een ziekte of beperking? Maak een afspraak met uw gemeente of met maatschappelijk werk bij u in de buurt.

Vergeet niet uw verhuizing door te geven aan de gemeente waarin u gaat of blijft wonen. Doe dit uiterlijk 5 dagen na de verhuizing. Verhuist u naar het buitenland? Geef uw verhuizing dan minimaal 5 dagen vóór de verhuizing door.

Heeft u een uitkering of voorziening van de gemeente? Deze stopt als u naar een andere gemeente verhuist. U moet deze opnieuw aanvragen in uw nieuwe gemeente.

Verhuisbedrijven vindt u online en in de Telefoongids.

Wilt u hulp bij uw verhuizing? Misschien kan een vrijwilliger iets voor u doen. Kijk op de website van CapelleDoet.

Heeft u meer hulp nodig? Zoals voor het regelen van uw verhuizing, uw administratie of kleine klusjes?

Vraag familie, vrienden of buren om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Zoek dan een vrijwilliger. Bijvoorbeeld bij CapelleDoet, de Vrijwillige Thuishulp of de Vrijwilligerswinkel. Of bel de ANBO Hulpdienst.

Kijk op Checklist verhuizen voor verhuistips. Of vraag hulp aan de woningcorporatie.

Toon op kaart (1)
x

Stichting Hulpdienst Capelle aan den IJssel

Toon op kaart (1)
x

Vrijwillige Thuishulp NPV

Van Maerlantpark
9
2902 BR
Capelle aan den IJssel

Zoekt u een woning voor senioren?

Wilt u in uw gemeente blijven wonen? Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie. Bijvoorbeeld over woningen voor 55+ of hulp bij langer zelfstandig wonen.

Capelle aan den IJssel heeft verschillende aanbieders van zelfstandige woonruimte voor 55+. Hiervoor kunt u zich inschrijven. U vindt een overzicht op de website van de gemeente.

Heeft u meer hulp nodig? Dan kunt u denken aan een verzorgingshuis of een verpleeghuis. Hiervoor heeft u een indicatie nodig. Die vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

U kunt ook het aanbod van woningcorporaties bekijken. U vindt het op Woonnet Rijnmond. Dit is de website van alle corporaties in de stadsregio Rotterdam. Om te reageren op een woning van een corporatie heeft u een woonpas nodig. Heeft u vragen over een woning? Neem contact op met Woonnet Rijnmond of met de woningcorporatie die de woning verhuurt.

Gemeente Capelle aan den IJssel - Ouderenhuisvesting

Woonnet Rijnmond