Vervoer

Vervoer zorgt ervoor dat u van a naar b kunt reizen en helpt u uw boodschappen te doen, uw kinderen naar school te brengen of familie of vrienden te bezoeken. Er is eigen vervoer zoals een auto, motor of fiets, en collectief vervoer zoals een bus, tram, taxi of trein.

Wilt u makkelijker kunnen reizen of heeft u andere vragen over vervoer? Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Wilt u weten hoe u moet reizen met het openbaar vervoer?

Dan heeft u een OV-chipkaart nodig. Die koopt u online via OV-chipkaart.nl. Of zoek een servicepunt met de servicepuntzoeker.

Hoe werkt het? Op de OV-chipkaart stort u geld met uw pinpas. Dit is uw reissaldo. Bij elke reis worden de kosten automatisch van uw reissaldo gehaald. Bewoners van Capelle die 65+ zijn, reizen gratis met de RET in bus, tram en metro.

Reist u per tram of bus? De vertrektijden staan vermeld op de halte. Kijk ook op de websites van Connexxion of Arriva.

Reist u per trein? De vertrektijden staan op de gele borden in het station. Kijk ook op de websites van de NS.

Op de website 9292 kunt u uw hele reis plannen. Bellen kan ook, maar dat is niet gratis.

Hoe gebruikt u uw OV-chipkaart?

Zorg voor voldoende saldo op uw kaart. Houd uw kaart bij de lezer in de bus, op het perron of tegen het poortje op het station. Hoort u een bliep en brandt er een groen lampje, dan bent u ingecheckt. U kunt dat ook aflezen op het scherm. U kunt nu instappen en naar uw eindpunt reizen.

Moet u onderweg overstappen? Uitchecken is niet nodig wanneer u met dezelfde vervoerder verder reist. Bijvoorbeeld als u overstapt van de ene NS-trein naar de andere NS-trein. Wanneer u overstapt naar een andere vervoerder, moet u opnieuw in- en uitchecken. U stapt bijvoorbeeld over van NS naar Arriva. U stapt uit de NS-trein en moet dan uitchecken bij NS. Daarna checkt u in bij Arriva voor u instapt bij Arriva.

Denk er aan ook uit te checken aan het eind van uw reis.

Waarover wilt u iets weten?