Voor jezelf beginnen

Wilt u een eigen bedrijf starten?

Heeft u een goed idee voor een dienst of bedrijf? Begin voor uzelf. Op de website StartBedrijf leest u hoe u dat doet. Zorg dat u op de hoogte bent van de financiële kant van een eigen bedrijf, de belasting en de concurrentie. Op de website van de Kamer van Koophandel leest u over ondernemen en wat daarbij komt kijken. Ook op Ondernemersplein vindt u veel nuttige informatie.

Vraag ook andere ondernemers naar hun ervaringen.

Word lid van ondernemersverenigingen zoals het Economisch Netwerk Capelle of ondernemerZZ caPelle. Iedere maand organiseren zij bijeenkomsten. Vraag ook naar informatie bij het Ondernemersloket.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Economisch Netwerk Capelle

Hollandsch Diep
63H
2904 EP
Capelle aan den IJssel

Kamer van Koophandel

Ondernemersplein

Heeft u als zelfstandige bedrijfskapitaal nodig?

Maak een duidelijk plan waarin u uitlegt hoe u de investering gaat terugverdienen en zoek een investeerder. Lees voordat u geld leent de voorwaarden van de investeerder en kijk of u het daarmee eens bent. Kijk op de website van het Nibud voor meer informatie over het vinden van financiering.

Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u veel tips voor het vinden van financiering.

Wilt u hulp met het schrijven van het plan? Maak een afspraak bij de Kamer van Koophandel.

Of neem contact op met het Ondernemersloket van de gemeente. U kunt ook eens nadenken over crowdfunding. Kijk voor meer informatie op de website Ondernemingsplein.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Economisch Netwerk Capelle

Hollandsch Diep
63H
2904 EP
Capelle aan den IJssel

Ondernemersplein

Kamer van Koophandel - Financiering

Nibud - zelfstandig ondernemer

Ondernemersplein.nl - het ondernemingsplan

Kamer van Koophandel - Afspraak maken

Wilt u weten hoe u aan opdrachten kan komen?

Tips, uitleg en trainingen vindt u op de website van Lancelots. Op websites als Marktplaats, Freelance en Werkspot staan vacatures en opdrachten.

Heeft u een uitkering en wilt u voor uzelf beginnen?

Overleg eerst met de contactpersoon die over uw uitkering gaat. Een handige website is het Ondernemersplein. Hier vindt u veel informatie over het starten van een eigen bedrijf.

Bij het Werkplein krijgt u uitleg, advies en begeleiding. Zij geven ook cursussen. Heeft u geld nodig om uw bedrijf te beginnen? Vraag uw contactpersoon om een starterskrediet.

De Kamer van Koophandel helpt u verder op weg. U kunt uw vragen ook stellen bij het werkplein IJsselgemeenten of bij het Ondernemersloket.

Toon op kaart (1)
x
Begint u voor uzelf en wilt u hulp bij vragen en problemen?

Word lid van een brancheorganisatie of beroepsvereniging. Op de website van MKB Nederland staat een overzicht van alle brancheorganisaties die lid zijn.

Of sluit u aan bij een vakbond voor zelfstandigen. Kijk op de websites van PZO, ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen en CNV Zelfstandigen. Als lid krijgt u korting op producten en verzekeringen. U kunt ook bellen als u met vragen zit.

Wordt u als zelfstandige ziek, dan heeft u tijdelijk geen inkomen. U kunt hiervoor een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) afsluiten bij een verzekeraar. Op Verzekeren voor Zelfstandigen vindt u verschillende mogelijkheden.

Misschien sluit u zich liever aan bij een broodfonds. Dit is een groep van maximaal 50 ondernemers die samen sparen om elkaar te ondersteunen bij ziekte. Zoek op Broodfonds voor een broodfonds bij u in de buurt.

Kijk ook op de website van het Ondernemersloket van de gemeente.

Broodfonds Zelfstandigen

FNV - zelfstandigen

Varrolaan
100
85400
3508 AK
Utrecht

MKB Nederland - brancheorganisaties

PZO Platform Zelfstandige Ondernemers

Bezuidenhoutseweg
12
93002
2594 AV
Den Haag