Vragen over stress, geldzorgen of gezonder leven? Maatschappelijk werk kan helpen

Vragen over stress, geldzorgen of gezonder leven? Maatschappelijk werk kan helpen

Corona heeft bij veel mensen voor nieuwe of extra problemen gezorgd: sociale contacten zijn minder of helemaal verdwenen; last van stress of angsten en daardoor bijvoorbeeld een verslaving ontwikkeld; geldproblemen.... Voor wie daar vragen over heeft of hulp bij wil, zijn er de maatschappelijk werkers van Welzijn Capelle.

Riham Kandemir, maatschappelijk werker voor de wijk Oostgaarde: “Mijn collega’s en ik kunnen helpen bij vragen over allerlei zaken in het leven: geldproblemen, huiselijk geweld, gezondheid, als je je alleen voelt, de relatie met je kinderen… alles in je leven wat niet goed loopt en wat je wel anders zou willen. Een gesprek is gratis én blijft tussen de cliënt en de maatschappelijk werker.”

Samen oplossingen bedenken

Maatschappelijk werkers kijken met de cliënt naar de vraag en bedenken samen een oplossing. Zo heeft bijvoorbeeld een oudere meneer die iemand zocht om mee te gaan naar de medische keuring voor zijn rijbewijs, nu ondersteuning van de ouderencoach. Een moeder en dochter die hun relatie wilden verbeteren, hebben geleerd anders met elkaar omgaan in gesprekken met de maatschappelijk werker.

Spreekuur Huis van de Wijk Oostgaarde

Voor bewoners van Oostgaarde houdt maatschappelijk werker Riham Kandemir elke week spreekuur in Huis van de Wijk Oostgaarde. Het spreekuur is ’s woensdags van 12.00 - 14.00 uur. Het Huis van de Wijk is te vinden aan de Linie 5.

Trainingen op maat

Als blijkt dat er meer mensen zijn met een bepaalde vraag, of die hetzelfde willen leren, kan de maatschappelijk werker een training geven, bijvoorbeeld over gezonder leven of weerbaarheid. De deelnemers leren hierin nieuwe vaardigheden én krijgen een groter sociaal netwerk. Maatschappelijk werker Riham: “Mensen krijgen zo meer grip op hun eigen leven. Na een training gaan ze vaak lachend de deur uit.”

Samenwerken met wijkpartners

Maatschappelijk werker Riham Kandemir wil in de wijk Oostgaarde graag nog meer samenwerken met partners uit de wijk, zoals CJG, Havensteder, de stadsmarinier, Sportief Capelle, psychologen en scholen. Natuurlijk deelt Welzijn Capelle daarbij niet de gegevens van de cliënt. Riham: “Hoe beter wij samenwerken, hoe beter we samen Capellenaren kunnen helpen. Hebben jullie vragen of ideeën? Neem contact met me op!”

Meer informatie of aanmelden?

Capellenaren die meer informatie willen of een gesprek met een maatschappelijk werker, kunnen contact opnemen via aanmelding@welzijncapelle.nu of 010 - 707 49 00.

Bewoners van Oostgaarde kunnen langsgaan op het spreekuur maatschappelijk werk, op woensdagen van 12.00 - 14.00 uur, Huis van de Wijk Oostgaarde (Linie 5).