Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Ga naar het VrijwilligersInformatiePunt en vraag naar de mogelijkheden. Ontvangt u een uitkering van de gemeente of van UWV? Dan heeft u toestemming nodig van hen om aan de slag te kunnen. U regelt dit met de organisatie van wie u uw uitkering ontvangt.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

VrijwilligersInformatiePunt

Meeuwensingel
1A
Capelle aan den IJssel

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Sociale Zaken IJsselgemeenten

Rivierweg
111
2903 AR
Capelle aan den IJssel
Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

De gemeente heeft een verzekeringspakket voor Capelse vrijwilligers. Iedere vrijwilliger en organisatie die zich inzet voor anderen en de samenleving is verzekerd. Voor de verzekering is geen administratie of registratie van vrijwilligers nodig. Ook hoeft u uw organisatie of vrijwilliger niet aan te melden voor de verzekering. Bel of mail CapelleDoet voor meer informatie over de vrijwilligersverzekering.

CapelleDoet - vrijwilligersverzekering