Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Ga naar het VrijwilligersInformatiePunt en vraag naar de mogelijkheden. Ontvangt u een uitkering van de gemeente of van UWV? Dan heeft u toestemming nodig van hen om aan de slag te kunnen. U regelt dit met de organisatie van wie u uw uitkering ontvangt.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Welzijn Capelle - VrijwilligersInformatiePunt

De Linie
7E
2905 AX
Capelle aan den IJssel

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

IJsselgemeenten Sociale Zaken

Bezoekadres

Rivierweg
111
2903 AR
Capelle aan den IJssel

Postadres

566
2900 AN
Capelle aan den IJssel

Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

De gemeente heeft een verzekeringspakket voor Capelse vrijwilligers. Iedere vrijwilliger en organisatie die zich inzet voor anderen en de samenleving is verzekerd. Voor de verzekering is geen administratie of registratie van vrijwilligers nodig. Ook hoeft u uw organisatie of vrijwilliger niet aan te melden voor de verzekering. Bel of mail CapelleDoet voor meer informatie over de vrijwilligersverzekering.

Heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig voor vrijwilligerswerk?

Vraag aan de organisatie waar u werkt of zij de aanvraag online voor u kunnen klaarzetten. Kan de organisatie dit niet? Vraag dan om het aanvraagformulier.

Werkt u als vrijwilliger met kwetsbare mensen? Bijvoorbeeld met ouderen, mensen met schulden, vluchtelingen of mensen met een beperking? Misschien kunt u een gratis VOG aanvragen. Uw organisatie moet zich hiervoor hebben aangemeld.

Kijk voor meer informatie over de VOG op de website van Justis.

Justis - VOG