(W)Eet je het al? De kracht van voeding

“(W)eet je het al?” De helende kracht van voeding

De belangrijkste boodschap van deze (interactieve)lezing “(W)eet je het al?” is, dat een kleine verandering in voeding een grote verandering kan brengen in het herstel van een gezondheidsklacht.

De gedachte dat voeding een belangrijke invloed heeft op gezondheid, vindt zijn oorsprong vele duizenden jaren geleden. In de Westerse wereld is de Griekse wijsgeer Hippocrates (460-370 v Chr.) van groot belang geweest. Hij heeft als een van de eersten de relatie gelegd tussen voeding en gezondheid. Een van zijn beroemde uitspraken is: ‘laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. Hij was de grondlegger van de Westerse geneeskunde. Zijn eed wordt nog steeds in de huidige artsenopleiding gebruikt.

Voeding en de relatie met gezondheid en ziekte is dus van alle tijden!

Wat kun je verwachten in deze lezing? Voedingsweetjes. We nemen je mee op welke manier voeding de oorzaak kan zijn van de ontwikkeling van bepaalde gezondheidsklachten en hoe dit vaak met een kleine aanpassing(en) verbeterd kan worden. En uiteraard staat het geheel vrij om tijdens de lezing uw persoonlijke situatie in te brengen.

Kortom, je wordt uitgedaagd om een kijkje te nemen in deze (kennis)keuken! Vandaar de titel “(W)eet je het al?” De helende kracht van voeding.

Voor wie? Wanneer Locatie
vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere Capellenaren 25 May
09:30 tot 12:00
Huis van de Wijk Middelwatering - Reigerlaan 66