Welzijn Capelle en partners aan de slag tijdens NLdoet

NLdoet

CAPELLEAANDENIJSSEL. Capelle aan den IJssel is vrijwilligerswerk een belangrijk onderdeel van de gemeenschap. NLdoet is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op 10 en 11 maart, waarbij vrijwilligers kunnen helpen bij verschillende klussen. Het team van Welzijn Capelle en hun partners hebben dit jaar de handen uit de mouwen gestoken bij verschillende organisaties en zorginstellingen, zoals de Voedselbank, De Roo en verpleeghuis de Rozenburcht. Zowel medewerkers als vrijwilligers van Welzijn Capelle waren enthousiast om deel te nemen aan de NLdoet-dagen en werkten onder andere in siertuinen, moestuinen en hielpen bij het vullen van bloembakken met voorjaarsbollen.

Ook werd er bij Huis van de Wijk Schollevaar een bingoavond georganiseerd voor Oekraïense vluchtelingen. Naast Welzijn Capelle namen ook medewerkers van partners zoals MOTTO/Samen010, JG Projecten en IJsselgemeenten deel aan het evenement. Een medewerker van een van de zorginstellingen was vol lof over het harde werk van alle vrijwilligers.

Directeur Hans Roskam van Welzijn Capelle benadrukt dat vrijwilligerswerk niet beperkt blijft tot de NLdoet-dagen, maar dat er het hele jaar door vrijwilligerswerk kan worden gedaan. CapelleDoet is een vrijwilligersvacaturebank waar Capellenaren vrijwilligerswerk kunnen vinden dat past bij hun interesses en beschikbaarheid. Wie nog advies nodig heeft kan ook een afspraak maken met Monica, de vrijwilligersmakelaar van CapelleDoet.

Mocht je als organisatie hulp nodig hebben bij een klus of volgend jaar willen deelnemen aan NLdoet, dan kun je terecht op www.nldoet.nl. Het evenement zal in 2024 op 8 en 9 maart plaatsvinden.