6 soorten vrijwilligerswerk die u een goed gevoel geven

23 juli 2024

Heeft u er weleens aan gedacht om vrijwilligerswerk te doen? Zou u willen helpen bij een lokale voedselbank, verzorgingstehuis, of bijdragen aan buurtprojecten? Vrijwilligerswerk kan veel betekenen, zowel voor uzelf als voor anderen. Maar wat maakt vrijwilligerswerk nu ook zo leuk.

Lees meer

Ik vermoed dementie bij een naaste; wat nu?

12 juli 2024

Heeft u het gevoel dat er de laatste tijd iets niet helemaal klopt met uw partner, ouder of een andere dierbare? Merkt u dat hij of zij dingen vergeet die eigenlijk heel gewoon zijn, zoals afspraken, namen of zelfs hoe dagelijkse taken uitgevoerd moeten worden.

Lees meer

Nacht van de Vluchteling: wandelen voor mensen in nood

20 juni 2024

Maar liefst 7.000 mensen liepen op 15 juni mee tijdens de Nacht van de Vluchteling. Een team van Welzijn Capelle was voor de derde keer van de partij. Het team haalde €2.842 op voor noodhulp aan vluchtelingen overal ter wereld. In het hele land liepen er mensen mee in de Nacht van de Vluchteling.

Lees meer

Uitjes en activiteiten voor jonge mantelzorgers

16 mei 2024

Van 1 tot en met 7 juni is het weer Week van de jonge mantelzorger. Dan is er wat extra aandacht voor kinderen en jongeren met een ziek of beperkt familielid. Mantelzorg Capelle organiseert die week veel leuks voor deze groep. Zoals een dagje diergaarde Blijdorp, een golfclinic en een spelletjesmiddag.

Lees meer

Een dagje klimmen voor jonge mantelzorgers

06 mei 2024

Kinderen en jongeren met een ziek of beperkt familielid hebben vaak veel aan hun hoofd. Ze maken zich zorgen, moeten thuis soms veel doen en kunnen daardoor tijd tekortkomen voor school of studie. Mantelzorg Capelle organiseerde daarom op maandag 29 april een middagje klimmen in Fun Forest Rotterdam.

Lees meer

Geen plezier meer in uw werk? Dit kunt u doen.

01 mei 2024

Voelt u zich niet meer tevreden op uw werk? Dat kan gebeuren en u bent zeker niet de enige. Soms voelen we ons ongelukkig op het werk en weten we niet goed wat we eraan kunnen doen. Misschien doet u steeds dezelfde taken en verveelt u zich. Of zijn er nieuwe collega's bij gekomen, waar u minder goed mee op kunt schieten.

Lees meer

Informatiepunt Digitale Overheid in Schollevaar: vraagbaak om de hoek!

18 april 2024

 Informatie op internet van overheid en gemeente is vaak ingewikkeld. Zeker over bijvoorbeeld rijbewijsverlenging, huur- en zorgtoeslag, belastingen, boetes, pensioen of uitkering. Bewoners van Schollevaar kunnen nu met hun vragen terecht bij KinderLab Schollevaar.

Lees meer

Jong en schulden? Welzijn Capelle helpt!

05 april 2024

Voor jongeren die in de schulden raken, is het lastig een eigen leven op te bouwen. Hoe betaal je schulden af als je nog studeert, of een laag loon hebt? Welzijn Capelle heeft een schuldenaanpak voor jongeren van 18 - 27 jaar. Met trajectbegeleider Latisha pakken de jongeren hun schulden aan.

Lees meer

Van alles te doen in Capelle

22 maart 2024

Wat is er te doen in Capelle? Heel veel natuurlijk! Iedereen die zin heeft in een uitje, sporten of iets creatiefs, kijkt op www.watisertedoenincapelle.nl. Mee-eten in een Huis van de Wijk? Tai chi of voorjaarswandeling? Buurtfeest of bloemschikken.

Lees meer

Vragen over energierekening? De wijkwinkel helpt!

12 februari 2024

Energierekeningen worden steeds hoger. Ook zijn ze best ingewikkeld. Wie vragen heeft over zijn energierekening, advies wil over een nieuwe  energieleverancier of tips voor een lagere rekening: kom langs bij een wijkwinkel! De vrijwillig medewerkers helpen graag.

Lees meer

Schollevaar in het nieuwe jaar: bingo!

12 januari 2024

Ook in 2024 is er weer veel gezelligs te doen in Huis van de Wijk Schollevaar. Zoals bingo, twee keer per maand. Altijd prijs – en natuurlijk met heerlijke hapjes. Voor maar €1 per bingovel maken bewoners van Schollevaar kans op leuke prijzen.

Lees meer

Week tegen Kindermishandeling in KinderLabs

27 november 2023

Van 20 tot en met 24 november was het de Week tegen Kindermishandeling. Elk jaar besteden de KinderLabs aandacht aan dit belangrijke onderwerp. Kinderen konden meedoen aan een activiteit om hun weerbaarheid te vergroten. Om samen ‘stop!’ te zeggen tegen kindermishandeling.

Lees meer

Geslaagde Week van de Mantelzorg

14 november 2023

Een behoorlijk grote groep Capellenaren zorgt langere tijd en onbetaald voor een ander: mantelzorgers. Sommige mensen doen dat zelfs 24/7, bijvoorbeeld als hun partner chronisch ziek wordt of dementie krijgt. Als dank én om voor wat ontspanning te zorgen, organiseerde Mantelzorg Capelle allerlei leuks in de Week van de Mantelzorg (6 - 11 november).

Lees meer

70-plus? Stel je vragen aan seniorenvoorlichting

30 oktober 2023

Veel 70-plussers weten niet welke activiteiten en diensten er in Capelle zijn voor hun leeftijdsgroep. Een grote groep van die leeftijd heeft een of meer gezondheidsklachten. Ook worden soms bepaalde dingen lastiger, zoals de administratie of omgaan met de computer.

Lees meer

Een week vol fijne dingen voor mantelzorgers

16 oktober 2023

Foto: Frank de Roo Vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Net als vorig jaar maakt Mantelzorg Capelle er een hele week van, met allemaal fijne en ontspannende activiteiten voor Capelse mantelzorgers. Want dat verdienen ze! Inschrijven voor de activiteiten kan tot en met 27 oktober.

Lees meer

Verbindende activiteiten in Schollevaar

20 september 2023

Bewoners van Schollevaar kunnen in het Huis van de Wijk aan het Stationsplein terecht voor verschillende activiteiten. Daarnaast is er elke maandagmiddag Soep van de Wijk en kunnen bewoners genieten van een lekkere kom soep en een praatje met elkaar.

Lees meer

Open dag KinderLabs: kom gezellig langs!

13 september 2023

De KinderLabs zijn supergezellige plekken voor kinderen én hun ouders. Kinderen leren er nieuwe dingen en maken nieuwe vriendjes. Ook ouders kunnen elkaar daar ontmoeten. Voor kinderen en ouders die de KinderLabs die zin hebben in een dag leuke dingen doen, is er op woensdag 20 september 2023 een KinderLabDag.

Lees meer

Tienermaatjes: meer zelfvertrouwen voor jongeren

13 september 2023

Wie aan tieners denkt, denkt waarschijnlijk aan vrolijke groepen jongeren die met elkaar rondhangen of op stap gaan. Maar niet elke tiener maakt even makkelijk contact. Kinderen en jongeren die in een isolement dreigen te raken, kunnen een tienermaatje krijgen.

Lees meer

Wandeling voor bewoners en mantelzorgers Oostgaarde

13 september 2023

Bewoners van Oostgaarde die van bewegen houden en het leuk vinden om anderen te leren kennen, kunnen donderdag 14 september weer meedoen met een buurtwandeling. Een wandelcoach begeleidt deze Meet & Greet-wandeling door Oostgaarde en Middelwatering.

Lees meer

Gratis mee-eten in Huis van de Wijk Oostgaarde

13 september 2023

Bewoners van Oostgaarde die het gezellig vinden om samen te eten, kunnen gratis mee-eten bij ‘Oostgaarde kookt’. Lekker, gezond én gratis. Wel even van tevoren aanmelden. Melanie van Huis van de Wijk Oostgaarde: ‘Het zijn pittige tijden. Hoge energiekosten, financiële problemen of eenzaamheid zijn dagelijkse issues voor veel Capellenaren.

Lees meer

70-plus? Stel je vragen aan seniorenvoorlichting

24 augustus 2023

Capellenaren van 70-plus die zo gezond en zelfstandig mogelijk ouder willen worden en daar graag meer informatie over willen, kunnen hun vragen stellen aan een seniorenvoorlichter van Welzijn Capelle. De seniorenvoorlichters zijn ervaren en getrainde vrijwilligers.

Lees meer

Wandeling voor bewoners en mantelzorgers Oostgaarde

22 augustus 2023

Bewoners van Oostgaarde die van bewegen houden en het leuk vinden om anderen te leren kennen, kunnen donderdag 14 september weer meedoen met een buurtwandeling. Een wandelcoach begeleidt deze Meet & Greet-wandeling door Oostgaarde en Middelwatering. Mantelzorgers zijn extra welkom om mee te lopen.

Lees meer

Feestelijke opening nieuwe Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering

22 augustus 2023

Suikerspinnen, poffertjes, een tuktuk, fotografen en een vreemde vogel… Bewoners van Middelwatering (zoals Leandro van 9 en Ria van 62) maakten het allemaal mee op donderdag 17 augustus. Toen werden het nieuwe Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering geopend door wethouder Eric Faassen.

Lees meer

Extra Spreekuur relatie en scheiding

03 augustus 2023

Ouders, kinderen vanaf 12 jaar, partners zonder kinderen én professionals: iedereen in Capelle aan den IJssel kan terecht bij het Spreekuur relatie en scheiding in Huis van de Wijk Oostgaarde. Met vragen over relatieproblemen, uit elkaar gaan en kinderen krijgen.

Lees meer

Afscheidsfeestje KinderLab Reigerlaan 66

31 juli 2023

Huis van de Wijk Middelwatering en KinderLab Middelwatering gaan verhuizen naar de Lijstersingel 22A. Op dinsdag 8 augustus is er een afscheidsfeestje van het KinderLab aan de Reigerlaan. Een schuimparty, dus dat wordt écht spetterend. Trek een zwembroek aan en doe mee.

Lees meer

Zin in iets nieuws? Doe een training bij CapelleDoet!

31 juli 2023

Na de zomer zijn er weer veel trainingen en workshops bij het Kenniscentrum van CapelleDoet. Voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties – en andere Capellenaren. Over leren pitchen, over wat een vertrouwenscontactpersoon doet, of over communiceren met mensen met een andere culturele achtergrond.

Lees meer

Nieuwe website KinderLabs: activiteiten nog makkelijker te vinden

18 juli 2023

Bij de KinderLabs zijn héél veel héél leuke dingen te doen voor Capelse kinderen en hun ouders. Ze kunnen er bewegen, creatief zijn, leren – maar vooral plezier maken. De KinderLabs hebben nu een nieuwe, overzichtelijke website. Zodat kinderen nóg sneller zien aan wat voor leuks ze mee willen doen.

Lees meer

Een dagje zonder zorgen voor jonge mantelzorgers

17 juli 2023

Meestal zijn het volwassenen die zorgen voor een zieke partner of ouder. Maar ook veel kinderen en jongeren zorgen voor een familielid. Ze maken thuis schoon, gaan mee naar de dokter om te tolken, of passen op een broertje of zusje met beperking. Jonge mantelzorgers (4 - 23 jaar) groeien niet onbezorgd op.

Lees meer

Steungroep toeslagen: steun voor en van ouders toeslagenaffaire

11 juli 2023

Veel gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn door een diep dal gegaan. Sommige ouders raakten huis of baan kwijt. Bij anderen werden de kinderen uit huis geplaatst. Om ze te helpen hun leven weer op de rit te krijgen, startte Welzijn Capelle vorig jaar een lotgenotengroep.

Lees meer

Geslaagd mini-symposium CapelleDoet

11 juli 2023

Op dinsdag 20 juni namen ruim 50 vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties, gemeente en Welzijn Capelle deel aan het mini-symposium van CapelleDoet, in poppodium CAPSLOC. CapelleDoet is dé vrijwilligersvacaturebank van Capelle aan den IJssel.

Lees meer

Kinderwijkraad Oostgaarde maakt Wijkmanifest

15 juni 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL - Op woensdag 7 juni overhandigde de trotse Kinderwijkraad Oostgaarde hun zelf opgestelde Wijkmanifest vol standpunten die voor hen van groot belang zijn in hun wijk aan wethouder Eric Faassen. Het Wijkmanifest richt zich op milieu, leefbaarheid en zorg voor ouderen.

Lees meer

Waardering voor maatjes bij mantelzorg en senioren

08 juni 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL - Edwin zegt: "Het enige wat ik eigenlijk hoef te doen, is luisteren." Sara voegt eraan toe: "De meneer die ik bezoek, vertelt nog zúlke mooie verhalen!" Als mantelzorgmaatje en seniorenmaatje brengen ze een bezoek aan andere inwoners van Capelle.

Lees meer

Soep van de Wijk in Schollevaar

12 mei 2023

CAPELLEAANDENIJSEL - Geen zin om te koken? Wel zin in een heerlijke kom soep en gezellig samenzijn met andere bewoners van Schollevaar? Dat kan wekelijks in het Huis van de Wijk op Stationsplein 20. Elke maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur organiseert het Huis van de Wijk Schollevaar een soepmiddag.

Lees meer

Activiteiten en ondersteuning voor jonge mantelzorgers

11 mei 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL - Hoewel de meeste mantelzorgers 55-plussers zijn, is het belangrijk om te erkennen dat er ook veel kinderen zijn die mantelzorg verlenen. Jonge mantelzorgers in de leeftijd van 4 tot 23 jaar groeien op met een gezinslid dat ziek is of een beperking heeft, en zij dragen daar een grote verantwoordelijkheid voor.

Lees meer

Project voor 55-plussers: ‘Je knapt ervan op, doe mee!’

20 april 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL – Welzijn Capelle lanceert het project ‘Van de strip naar de stip’, een initiatief om 55-plussers te ondersteunen bij het behalen van persoonlijke doelen en het verbeteren van hun levenskwaliteit. Het project biedt deelnemers via een strippenkaart toegang tot verschillende activiteiten en ontmoetingen, evenals begeleiding van ouderencoaches en andere professionals.

Lees meer

Nieuwe trainingen bij Kenniscentrum CapelleDoet

14 april 2023

Het Kenniscentrum van CapelleDoet biedt in mei en juni diverse gratis trainingen en workshops aan voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere inwoners van Capelle aan den IJssel. Opkomen voor jezelf… met oog voor de ander Na deze training sta je steviger in je schoenen.

Lees meer

Nieuwe site Welzijn Capelle: nóg makkelijker hulp vinden

14 april 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL. Bij Welzijn Capelle kunnen alle Capellenaren terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Met vragen over werk, school, geld, relaties, inburgeren, gezondheid of ouder worden. En nog veel meer. Door de nieuwe, overzichtelijke website van Welzijn Capelle is alle informatie nog makkelijker te vinden.

Lees meer

Lionsactie voor Oekraïne op Koningsdag

13 april 2023

Op Koningsdag organiseert Lionsclub Capelle IJsselrijck een actie om Oekraïners in Capelle te steunen. De club zal een marktkraam hebben waar ze allerlei lekkernijen zullen verkopen om geld in te zamelen voor Welzijn Capelle, die extra activiteiten voor Oekraïense gemeenschap in Capelle zal organiseren met de opbrengst.

Lees meer

CAPELLE AAN DEN TWIJFEL: Tofste podcast uit Capelle aan den IJssel

07 april 2023

Murph, Kwin, Rood en Sam vormen een hechte vriendengroep. Groot geworden met echte levenslessen en straatwijsheden in Capelle aan den IJssel. Met veel humor en een beetje zelfspot maken ze een toffe podcast voor jongvolwassenen in Capelle aan den IJssel.

Lees meer

Kinderen koken voor ouderen in Wijkrestaurant

06 april 2023

In Capelle aan den IJssel hebben kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan Capelle Campus, wat verschillende leuke en leerzame activiteiten biedt en een paar keer per jaar plaatsvindt. Tijdens de meivakantie krijgen kinderen uit Schollevaar de kans om een eigen Wijkrestaurant te runnen en oudere buurtbewoners uit te nodigen om gratis te lunchen op 26 april.

Lees meer

Vragen over geld? Ga langs bij de budgetcoach!

30 maart 2023

Capellenaren die vragen hebben over hun financiën, kunnen nu terecht bij de budgetcoaches van Welzijn Capelle. Vanaf deze week is er een Vragenuur beschikbaar in de wijken Oostgaarde, Schollevaar, Schenkel en Middelwatering. Dit is vooral handig nu alles duurder wordt.

Lees meer

Buurtbemiddeling: de kracht van een goed gesprek

30 maart 2023

Burenruzies zijn ellendig. Contact met de buren kan dan voor stress en verdriet zorgen, in plaats van een gezellig praatje of elkaar helpen. De vrijwillige en goed getrainde buurtbemiddelaars van Welzijn Capelle kunnen buren helpen om samen een oplossing te vinden.

Lees meer

Kookactiviteit voor jongeren: doe mee!

21 maart 2023

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op vrijdag 31 maart koken Capelse jongeren in het JongerenLab Schollevaar een maaltijd met een beperkt budget. Deze activiteit vindt plaats in de Week van het Geld (25 tot en met 31 maart), waarin verschillende activiteiten georganiseerd worden om kinderen en jongeren te leren beter met geld om te gaan.

Lees meer

Rouwgroep kan helpen bij verlies van partner

16 maart 2023

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het verlies van een partner is een ingrijpende gebeurtenis die de wereld op z'n kop kan zetten. Welzijn Capelle begrijpt dit en start daarom op 13 april een nieuwe rouwgroep. De deelnemers kunnen hier hun ervaringen delen onder begeleiding van een rouwdeskundige.

Lees meer

Eet mee bij Eetcafé Lief, Vriendelijk & Behulpzaam

16 maart 2023

  CAPELLEAANDENIJSSEL - Eetcafé Lief, Vriendelijk & Behulpzaam (LVB) in Huis van de Wijk Middelwatering biedt een gezellige en smakelijke eetervaring voor mensen met een beperking. Het initiatief is gestart door Daniëlle Kort, cliëntondersteuner bij Welzijn Capelle, en Petra van Wagtendonk, begeleidster bij ASVZ.

Lees meer

Welzijn Capelle en partners aan de slag tijdens NLdoet

15 maart 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL. Capelle aan den IJssel is vrijwilligerswerk een belangrijk onderdeel van de gemeenschap. NLdoet is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op 10 en 11 maart, waarbij vrijwilligers kunnen helpen bij verschillende klussen. Het team van Welzijn Capelle en hun partners hebben dit jaar de handen uit de mouwen gestoken bij verschillende organisaties en zorginstellingen, zoals de Voedselbank, De Roo en verpleeghuis de Rozenburcht.

Lees meer

Schulden? Schaam je niet, maar zoek hulp!

10 maart 2023

  CAPELLEAANDENIJSSEL. Veel mensen hebben te maken met schulden, wat vaak gepaard gaat met schaamte. Maar het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent en dat er hulp beschikbaar is. Sylvia, een alleenstaande moeder van 40, kreeg schulden na haar scheiding en zocht hulp bij Welzijn Capelle.

Lees meer

Belastingaangifte 2022: help!?

28 februari 2023

Zelf de belastingaangifte goed invullen kan een hele kunst zijn. Gelukkig zijn er weer invuldagen voor de belastingaangifte 2022 bij de Capelse wijkwinkels. Capellenaren die hulp zoeken bij het invullen van hun aangifte, kunnen een afspraak maken bij een wijkwinkel in de buurt.

Lees meer

Voorleesdagen in de KinderLabs: Boekenfeest voor jonge kinderen

31 januari 2023

Wethouders Ans Hartnagel, Harriët Westerdijk en de directeur van Welzijn Capelle Hans Roskam lazen op maandag 30 januari voor aan kinderen van 0 tot 6. Dat gebeurde in de drie KinderLabs, tijdens de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen. Ans Hartnagel: ‘Heerlijk om gezellig een boekje te lezen met die kleine Capellenaren.

Lees meer

Voedselbank blij met gedoneerde kerstpakketten

05 januari 2023

Sinds juni 2022 is het aantal van cliënten van de Voedselbank met een kwart gestegen. De Voedselbank Capelle helpt nu ruim 170 huishoudens aan een wekelijks voedselpakket. De Voedselbank is dan ook erg blij met het grote aantal bewoners en bedrijven dat kerstpakketten doneerde.

Lees meer

Warme plek voor wie het koud heeft

23 december 2022

Koud buiten? Dan wil je de verwarming lekker hoog  draaien. Maar veel mensen zetten de verwarming deze winter juist een stuk lager, of zelfs helemaal uit: de energierekening wordt anders veel te duur. Wie even wil opwarmen, kan langskomen bij een van de Huizen van de Wijk of KinderLabs van Welzijn Capelle.

Lees meer

Alle trainingen CapelleDoet gratis!

19 december 2022

Ook in 2023 kunnen vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en inwoners van Capelle aan den IJssel weer trainingen bij het Kenniscentrum volgen. Nu helemaal gratis! Voor iedere vrijwilliger is er wel iets interessants. Van Omgaan met dementie tot Fake news en hoe je dat herkent.

Lees meer

Huis van de Wijk Oostgaarde nu ook Voedselpunt

19 december 2022

In het gezellige Huis van de Wijk Oostgaarde staat een grote boekenkast. Sinds kort staan daarin ook gedoneerde etenswaren. Wie wat minder te besteden heeft, is welkom om daar iets van uit te zoeken. En is er nog een kerstcadeautje nodig? Neem een leuk boek mee.

Lees meer

Kerstmarkt in Oostgaarde

09 december 2022

De Sint is uit het land, en de kerstman neem het stokje alweer bijna over. Op de kerstmarkt Oostgaarde op 22 december kunnen Capellenaren vast in de sfeer komen of wat leuke kerstcadeautjes vinden. Een kraampje huren om zelf spullen te verkopen? Ook dat kan.

Lees meer

Oostgaarde verhuisd naar Plint

01 december 2022

Vanwege de renovatie van de Purmerhoekflat was Wijkwinkel Oostgaarde de afgelopen maanden tijdelijk bij Welzijn Capelle te vinden. Nu is de wijkwinkel weer terugverhuisd naar de flat. Het nieuwe adres: De Plint, Purmerhoek 337A (tussen twee hoofdingangen).

Lees meer

Leerlingen van het Comenius verwennen mantelzorgers

17 november 2022

Mevrouw Brons (74) regelt haar hele leven rondom de mantelzorg voor haar kleinzoon, dochter en moeder van 98. ‘Je moet er niet teveel bij stilstaan en gewoon alles nemen zoals het valt, elke dag.’ Op donderdag 10 november hoefde ze even een paar uurtjes niet te zorgen, maar kon ze genieten van de heerlijke lunch voor mantelzorgers.

Lees meer

Opening leerwerkplaats Welzijn Capelle en Albeda in het KinderLab

04 november 2022

Vol enthousiasme zijn Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en Welzijn Capelle dit schooljaar gestart met een leerwerkplaats in de KinderLabs voor studenten van de opleiding Sociaal werker. Op woensdag 2 november is deze mooie leerwerkplaats officieel geopend en zijn de eerste successen door de studenten gedeeld met de aanwezigen.

Lees meer

Nog een paar plekken bij Meidenclub No Filter!

14 oktober 2022

 In september is No Filter weer gestart. Capelse meiden van 11 tot 15 jaar kijken elke week uit naar deze meidenclub in buurtcentrum De Fluiter. Zoals een van de meiden het zegt: ‘We leren elkaar kennen en bouwen een band op samen, en Yasmina en Zandia maken het heel gezellig en staan voor ons klaar.

Lees meer

Persbericht: ‘Ontmoet Capelle Doet’: nu ook in Schenkel!

03 oktober 2022

Kom langs en word vrijwilliger! CAPELLEAANDENIJSSEL. Capelle Doet is dé vrijwilligersvacaturebank van Capelle aan den IJssel. Tijdens ‘Ontmoet Capelle Doet’ geven medewerkers informatie over vrijwilligerswerk aan iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Lees meer

Veel bezoekers tijdens de Open Dag van de KinderLabs

22 september 2022

CAPELLEAANDENIJSSEL. Kinderen en ouders die zin hadden in een gezellig dagje en veel leuke (buiten)activiteiten, konden woensdag 14 september terecht bij een van de drie Capelse KinderLabs (in Schollevaar, Middelwatering en Schenkel). Het was namelijk de hele dag Open Dag.

Lees meer

Ik wil stoppen met roken!

07 september 2022

Stoppen met roken heeft veel voordelen! Een verbeterde conditie, er blijft meer geld over, alles smaakt lekkerder, een mooiere huid en tanden, een frissere adem, een beter humeur, verbeterde vruchtbaarheid, geen negatieve effecten op meerokers en een langer leven.

Lees meer

Vloggen en dansen met meidenclub No Filter

05 september 2022

Goed nieuws voor meiden van 11 tot 15 jaar: No Filter is back! Meedoen aan de meidengroep helpt Capelse meiden opgroeien tot zelfverzekerde, weerbare jonge vrouwen. Met andere meiden ga je iedere week een uur lang vloggen, dansen, jullie eigen schoonheidssalon opzetten en nog veel meer.

Lees meer

Nieuwe activiteiten Lotgenotengroep Toeslagenaffaire

05 september 2022

Voor Capelse gedupeerden van de toeslagenaffaire is er een lotgenotengroep opgezet. De deelnemers kunnen hier ervaringen en kennis met elkaar delen, met ondersteuning en informatie van professionals. Voor september en oktober is nu de agenda bekend. Ben je gedupeerde, maar ken je de groep nog niet.

Lees meer

Gratis opvoedtraining over ADHD en ASS

17 augustus 2022

Het opvoeden van een kind is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je kind een aandachts- en hyperactiviteitsstoornis (ADHD) of een autismespectrumstoornis (ASS) heeft. Hoe kan je omgaan met gedragsproblemen thuis? Dat leer je bij de nieuwe, gratis training BPTG van CJG Capelle aan den IJssel.

Lees meer

Steun bij verlies van partner of dierbare

15 juli 2022

Je partner verliezen, of iemand anders van wie je hield, is erg ingrijpend. Vooral mensen bij wie dit ook is gebeurd, begrijpen hoe dit is. Door corona hebben meer Capellenaren dan anders dit meegemaakt. Daarom start Welzijn Capelle in augustus en oktober twee groepen waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten.

Lees meer

Vragen over stress, geldzorgen of gezonder leven? Maatschappelijk werk kan helpen

14 juli 2022

Corona heeft bij veel mensen voor nieuwe of extra problemen gezorgd: sociale contacten zijn minder of helemaal verdwenen; last van stress of angsten en daardoor bijvoorbeeld een verslaving ontwikkeld; geldproblemen.... Voor wie daar vragen over heeft of hulp bij wil, zijn er de maatschappelijk werkers van Welzijn Capelle.

Lees meer

Op vakantie in Schinckelhove

07 juli 2022

Op donderdag 23 juni was serviceflat Schinckelhove omgetoverd tot een waar vakantieoord, met zomerse posters, lampionnen en alcoholvrije cocktails. Eigenlijk valt er altijd wel iets te beleven in Schinckelhove. Van schilderles tot stoelyoga en tai chi: de bewoners zitten er niet stil.

Lees meer

Doe deze zomer mee aan leuke activiteiten en toffe workshops bij de KinderLabs in Capelle

06 juli 2022

Binnenkort start de zomervakantie! Zes weken vrij, ruim de tijd dus om deel te nemen aan de leuke activiteiten en toffe workshops die georganiseerd worden in de KinderLabs in Capelle aan den IJssel. In de wijken Schollevaar, Schenkel en Middelwatering komen kinderen samen bij het KinderLab.

Lees meer

Team Welzijn Capelle haalt €3.300 op voor vluchtelingen

28 juni 2022

Van 18 op 19 juni vond de 13e editie van de Nacht van de Vluchteling plaats. Duizenden mensen in Nederland maken dan een nachtwandeling ten behoeve van vluchtelingen wereldwijd. Veel grote steden hebben hun eigen route. Mensen die meelopen, halen via sponsors geld op voor Stichting Vluchteling.

Lees meer

Buiten spelen: 8 leuke spelletjes voor peuters

16 juni 2022

Buiten spelen en bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van peuters. Wat zijn leuke en leerzame beweegspelletjes die je buiten kunt doen? Hieronder vind je leuke tips van Jantje Beton en Nijntje. 1: Krijtparcours Maak met stoepkrijt een parcours van 1 lijn en laat je kind over de lijn lopen.

Lees meer

Ontmoet CapelleDoet nu ook op de Reigerlaan

07 juni 2022

Woensdagochtend 1 juni heeft wethouder Marc Wilson een extra inloopochtend 'Ontmoet CapelleDoet' feestelijk geopend en de nieuwe naam Ontmoet CapelleDoet onthult. Tijdens deze inloopochtenden kunnen vrijwilligers en iedereen die informatie wil over vrijwilligerswerk geheel vrijblijvend langskomen onder het genot van een kop koffie.

Lees meer

Wilma Verschuren: moeder van de Rondelen

23 mei 2022

De Rondelen is een bloeiende buurt met veel betrokken bewoners en activiteiten voor kinderen. Ooit was dat heel anders. Bewoners zélf hebben voor die verandering gezorgd. Een van de kartrekkers daarbij is Wilma Verschuren. Op woensdag 18 mei organiseerden bewoners een afscheidsfeestje voor haar, met wethouder Ans Hartnagel.

Lees meer

De weerbaarheid van je kind vergroten

19 mei 2022

Kinderen die weerbaar zijn, kunnen hun grenzen goed aangeven. Ze durven voor zichzelf op te komen, maar ook steun te zoeken. Daarvoor heeft je kind zelfvertrouwen nodig. Hoe kan je de weerbaarheid van je kind vergroten? Weerbaarheid hangt af van de aanleg en het karakter van je kind.

Lees meer

Gratis soep en een praatje in Schollevaar

18 mei 2022

Bewoners van Schollevaar die behoefte hebben aan sociaal contact en een goed gesprek met een heerlijke kop soep erbij, kunnen op de maandagmiddagen terecht bij ‘Soeppan’ in Huis van de Wijk Schollevaar. De soep wordt vers gemaakt en kost hélemaal niks.

Lees meer

Schuldgevoel werkende ouders

18 mei 2022

Werken en kinderen opvoeden is niet altijd even makkelijk. Je kunt je als werkende ouder wel eens schuldig voelen.  Bijvoorbeeld omdat je het gevoel hebt dat je je kinderen niet genoeg aandacht geeft. Of omdat je het moeilijk vindt om afscheid te nemen als je je kind naar de kinderopvang brengt.

Lees meer

Veiling KinderLabs voor vluchtelingenkinderen

12 mei 2022

De KinderLabs in Middelwatering, Schenkel en Schollevaar vierden de Week van de Vrijheid. Die begon op 2 mei met braderieën en een veiling bij elk KinderLab. Met de veiling is geld opgehaald om knutselspullen te kopen voor kinderen die uit oorlogsgebieden zijn gevlucht.

Lees meer

Zorgen over de toekomst van de zorg

10 mei 2022

Wie ooit in het ziekenhuis of andere zorginstelling heeft gelegen, weet het al: de verpleegkundigen en verzorgers zijn van onschatbare waarde. Toch kiezen steeds minder mensen voor een beroep in de zorg. Dat kan in de toekomst voor ernstige problemen zorgen.

Lees meer

Teams Buurtpreventie en Grofvuilbeheer Hoekenbuurt: nieuwe vrijwilligers gezocht

04 mei 2022

De Hoekenbuurt heeft veel betrokken bewoners, wat te zien is aan de teams Buurtpreventie en Grofvuilbeheer daar. Deze teams zijn momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit de buurt. André zit al zeven jaar in het buurtpreventieteam: ‘Fijn om op deze manier iets voor mijn wijk te doen.

Lees meer

Tijd voor een feestje

02 mei 2022

Het is mei en dat betekent dat we een hoop te vieren hebben; de vrijheid, moeders, voor sommige mensen Suikerfeest en voor iedereen gewoon het feit dat de zomer eraan komt.  Bent u alweer gewend aan het feit dat alles weer open is en dat u zorgeloos naar de winkel, de bioscoop en het museum mag.

Lees meer

Uw welzijn op de werkvloer

29 april 2022

Traditioneel gezien was de werkgever de baas. De werknemer mochten bij wijze van spreke blij zijn dat ze mochten werken. Problemen in de privésfeer werden niet gedeeld op de werkvloer en een werknemer moest wel echt héél ziek zijn voor hij wat medeleven van zijn werkgever mocht verwachten.

Lees meer

Groene ontmoetingen in de Florabuurt

26 april 2022

Het is lente en alles wordt weer groen! En een beetje extra in de Florabuurt. Op vrijdag 8 april vierden bewoners daar de start van het nieuwe tuinseizoen met de opening van een prachtige buurttuin aan de Dotterlei. Een fijne plek voor buren om elkaar te ontmoeten of te helpen tuinieren.

Lees meer

Nieuwe trainingen bij Kenniscentrum CapelleDoet

26 april 2022

Ook in mei en juni kunnen vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere Capellenaren weer trainingen en workshops volgen bij het Kenniscentrum van CapelleDoet. Om beter met stress om te gaan, te leren hoe je social media gebruikt voor je vrijwilligersorganisatie, of waarom voeding zo belangrijk is.

Lees meer

Reizen met een beperking

19 april 2022

Leven met een beperking kan soms voor lastige situaties zorgen. De wereld is niet in alle gevallen ingericht op mensen met een handicap of beperking. Gelukkig wordt daaraan gewerkt en zijn steeds meer winkels, musea en andere openbare gebouwen toegankelijk voor iedereen.

Lees meer

Van overgang tot menopauze

12 april 2022

Net als borstvoeding en menstruatie is de menopauze zo’n onderwerp waar niet iedereen makkelijk over praat. Toch is het een verschijnsel waar iedere vrouw op een gegeven moment mee te maken krijgt. De leeftijd waarop de overgang inzet verschilt per vrouw en ook de mate waarin een vrouw er last van heeft, verschilt.

Lees meer

Goed om af en toe eens gek te doen

01 april 2022

Het is 1 april. Dat betekent niet alleen dat we vandaag ons best mogen doen om anderen aan het lachen te maken, maar ook dat de lente echt helemaal is begonnen. Een goede maand om een beetje gek te doen en leuke plannen te maken.  Omdat we zolang voorzichtig hebben moeten doen en er nog steeds zoveel ellende aan de gang is in de wereld om ons heen, voelt het misschien een beetje onwennig om weer zorgeloos leuke dingen te doen.

Lees meer

Vervelen hoeft niet in Middelwatering!

30 maart 2022

Allerlei activiteiten voor bewoners in Huis van de Wijk In Huis van de Wijk Middelwatering is altijd wel wat te doen, maar vooral de vrijdag is niet te missen. Van koffieochtend en bewonerslunch tot muziekcafé en spelletjesmiddag. Doe mee! Stefan Kort van Welzijn Capelle is buurtcoach voor Middelwatering.

Lees meer

Weg met geldzorgen. Zorg voor uw geld.

29 maart 2022

Geldzorgen zijn voor veel mensen een dagelijkse bron van stress. En helaas is het ook niet iets wat je zomaar even oplost. Toch is het terugpakken van controle de enige manier om eruit te komen. Als u het gevoel heeft dat geld (of het gebrek hieraan) uw hele leven beheerst, voel u zich machteloos om de situatie te veranderen.

Lees meer

Leren sparen? Dat kan in de KinderLabs!

22 maart 2022

In de Week van het Geld (28 maart tot en met 1 april) besteden veel scholen extra aandacht aan omgaan met geld. Ook de Capelse KinderLabs. Dat is interessant én belangrijk. Door van jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en keuzes maken, kunnen kinderen dit later als volwassenen ook.

Lees meer

Stel dat u gediscrimineerd werd…

21 maart 2022

De meeste mensen denken niet zo vaak aan racisme en discriminatie. Ze kunnen zich niet goed voorstellen hoe het voelt om afgerekend te worden op iets waar je geen invloed op hebt. Maar voor mensen met een andere etnische of culturele achtergrond is het iets waar ze bijna elke dag wel een keer mee te maken krijgen.

Lees meer

Naar de bollen

17 maart 2022

Maandag 21 maart is het dan toch eindelijk zo ver: het voorjaar barst los! In Oostgaarde vieren ze dat met een speciale lentewandeling. Naar de Keukenhof? Nee, gewoon in Oostgaarde, Capelle aan den IJssel! In de wijk Oostgaarde zijn de afgelopen jaren veel bloembollen geplant.

Lees meer

Je kind veilig op internet: tips

15 maart 2022

Dinsdag 8 februari 2022 was het ‘Veiliger Internet Dag’. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor online veiligheid. Hoe kan je met je kind praten over veiligheid op internet? En hoe bescherm je hem of haar tegen de risico’s? Lees de tips hieronder.

Lees meer

Uw laatste wens goed geregeld

15 maart 2022

Het is geen prettig onderwerp maar wel een belangrijk onderwerp om het eens over te hebben: uw wensen rondom uw overlijden. Hoe gaat u het gesprek aan met uw naasten en welke dingen zijn belangrijk om op tijd te regelen? Het tijdstip kunt u niet bepalen; de manier waarop wel Nederlanders staan bekend om hun openhartigheid, maar als het gaat om praten over de dood dan zijn we daar een stuk minder makkelijk in.

Lees meer

Help! Een monster onder mijn bed!

14 maart 2022

Is je kind bang in het donker? Ziet hij of zij veel monsters en spoken? Hieronder vind je tips om daarmee om te gaan.  Peuters hebben een grote fantasie. Schaduwen worden enge monsters en er zijn overal griezelige geluiden. Bang zijn in het donker kan ook door stress komen, bijvoorbeeld na het kijken van een spannende film.

Lees meer

Beautyspecial in Wiekslag

14 maart 2022

Hoe teken je nou precies wenkbrauwen mooi bij? Welke kleur oogschaduw past het beste bij welke kleur ogen? Hoe krijg je een gezonde, natuurlijk ogende teint? Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, kreeg een groep Capelse dames antwoord op deze vragen bij een Beautyspecial.

Lees meer

Gelijkwaardigheid op de werkvloer

07 maart 2022

We zijn er nog niet, maar wel op de goede weg Morgen is het internationale Vrouwendag. Na de schokkende berichten over het schandaal bij The Voice of Holland is het duidelijk dat er nog veel moet gebeuren voor vrouwen gelijkwaardig worden behandeld op een door mannen gedomineerde werkvloer.

Lees meer

Vrijwillige seniorenvoorlichters gezocht!

07 maart 2022

Seniorenvoorlichters geven informatie aan Capelse 71-plussers over alle activiteiten en voorzieningen in Capelle aan den IJssel voor deze leeftijdsgroep. Dit helpt senioren om zo lang mogelijk zelfstandig en prettig thuis te wonen. Het Vrijwilligersinformatiepunt van Welzijn Capelle is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het team Seniorenvoorlichters.

Lees meer

Koffieochtend Oostgaarde: kom erbij!

02 maart 2022

Bewoners van Oostgaarde die het leuk vinden om andere wijkbewoners te leren kennen, zijn van harte welkom op de koffieochtenden in Huis van de Wijk Oostgaarde. Voor goeie koffie, spelletjes en gezelligheid. De koffieochtenden in Oostgaarde zijn ‘s maandags, dinsdags en donderdags, van 9.

Lees meer

De kracht van een compliment

01 maart 2022

"Goed gedaan, zeg!" of "Fijn dat je er bent". Het zijn voorbeelden van kleine complimenten die een groot verschil kunnen maken. Waarom is complimenten geven en krijgen zo belangrijk?   Een compliment is een klein cadeautje Kunt u zich herinneren wanneer u voor het laatst een compliment hebt gekregen en van wie.

Lees meer

Op het randje van een burn-out? Neem de klachten serieus!

25 februari 2022

Burn-out is een term die de laatste jaren steeds vaker voorbij komt maar die, zeker voor mensen die er nog nooit mee te maken hebben gehad niet altijd duidelijk is. Sommigen vinden het aanstellerij of denken dat je dan een tijdje erg moe bent. Degenen die het wel hebben ervaren zeggen vaak dat het een van de moeilijkste periodes in hun leven was maar dat het hen ook veel heeft geleerd.

Lees meer

Aardig voor anderen, goed voor uzelf

17 februari 2022

Zou u zichzelf omschrijven als 'vriendelijk'? En zo ja, wat betekent vriendelijkheid voor u? Het is een term die we veel gebruiken maar waarvan niet altijd duidelijk is hoe dit nu precies vertaalt moet worden in ons dagelijkse gedrag. Terwijl een beetje vriendelijkheid een groot verschil kan maken in het contact met de mensen om ons heen.

Lees meer

Lancering vernieuwde Capelse Wegwijzer

10 februari 2022

Fotograaf: Frank de Roo Capelle aan den IJssel, 10 februari 2022 - Wethouder Marc Wilson heeft vandaag met een druk op de knop de vernieuwde website Capelse Wegwijzer www.capelsewegwijzer.nl gelanceerd. Op de wegwijzer kunnen Capellenaren  terecht voor vragen over onder andere wonen, geld, werk, vervoer, actief zijn en opvoeden.

Lees meer

Nieuwe website, vertrouwde informatie

08 februari 2022

Zoals u ziet is onze website helemaal vernieuwd. We hopen dat u hem net zo mooi vindt als wij. Binnen dit frisse nieuwe uiterlijk vindt u op de Capelse Wegwijzer nog steeds al uw betrouwbare informatie over gezondheid, welzijn, jeugd & gezin en zorg.

Lees meer

Mantelzorgmaatjes gezocht Capelle aan den Ijssel

08 februari 2022

Help jij een mantelzorger (voor zichzelf) zorgen?  In onze stad zijn er veel mantelzorgers. Zij zorgen bijvoorbeeld voor hun moeder in rolstoel, een neefje met Down of hun partner met dementie. Dat kost tijd en energie. Daarom nemen vrijwillige mantelzorgmaatjes de zorg een paar uur per week van hen over.

Lees meer

Piepjonge journalisten in Schenkel

08 februari 2022

Het KinderLab Schenkel bestaat nog niet lang, maar kinderen uit de buurt weten het goed te vinden. Er is nu ook een heus Kinderpersbureau gestart. De kinderen van het persbureau maken een nieuwsbrief over hun wijk. Binnenkort te lezen!  De jonge journalisten hebben zelf de onderwerpen gekozen waarover ze gaan schrijven: verhalen over en uit de wijk, mode, wetenschap, mensen – en nog veel meer.

Lees meer

Omgaan met prijsstijgingen en inflatie

07 februari 2022

De inflatie in Nederland is de laatste maanden gestegen tot bijna 6%, het hoogste niveau sinds de eerste meting zo’n 24 jaar geleden. De prijzen van energie en veel producten die we dagelijks gebruiken gingen omhoog terwijl de meeste inkomens gelijk bleven.

Lees meer

Zoek de lichtpuntjes

01 februari 2022

Voor de een is februari een maand van grauwe dagen, kou, veel binnen zitten en weinig leuke dingen doen. Voor anderen is het de maand van de liefde (Valentijnsdag), van dagen die steeds iets lichter worden en vooruitkijken naar de komende lente. Waar hoort u bij.

Lees meer

Waarom werken in de zorg zo leuk is

24 januari 2022

Al jarenlang is er sprake van een enorm personeelstekort in deze branche. Als gevolg daarvan zijn veel zorgverleners overbelast en kan de kwaliteit van de zorg niet gewaarborgd worden. Deze themadag heeft dan ook een ambitieuze doel om meer mensen enthousiast te maken over het werken in de zorg.

Lees meer

Na Blue Monday kan het alleen nog maar beter gaan

18 januari 2022

Ja hoor, daar was hij weer: Blue Monday. Volgens sommigen de meest saaie en deprimerende dag van het jaar, gelukkig ligt dat nu weer achter ons. Maar waar komt Blue Monday eigenlijk vandaan en wat kunt u doen om deze dag (en de rest van de maand) juist vrolijk en positief te blijven (of te worden).

Lees meer

6 tips om gezond en fit de winter door te komen

11 januari 2022

In de koude wintermaanden is het goed om uw gezondheid een extra steuntje in de rug te geven en extra goed voor uzelf te zorgen. Zowel voor uw lichaam als voor u geest. In dit artikel leest u 6 eenvoudige tips die uw weerstand vergroten en waarmee u fit de winter doorkomt.

Lees meer

Een nieuw jaar vol nieuwe kansen

03 januari 2022

De start van een nieuw jaar geeft altijd zo'n fris gevoel van nieuwe kansen. En die kansen zijn overal om u heen. De vraag is alleen of u ze ook gaat benutten.   Is uw glas halfleeg of halfvol? De afgelopen twee jaar zijn voor veel mensen een periode geweest waarin gefocust werd op wat er niét kon.

Lees meer

Goede voornemens voor u en anderen

30 december 2021

Denkt u wel eens: 'volgend jaar ga ik het beter doen'? Veel mensen denken in deze tijd van het jaar na over goede voornemens. Dat kunt u doen voor uzelf maar natuurlijk ook voor anderen. Want misschien kunt u wel goed doen door wat vaker voor een ander klaar te staan.

Lees meer

Een lekker én gezond kerstdiner

17 december 2021

Een kerstdiner hoeft echt niet altijd vet te zijn en vol calorieën te zitten. Er zijn genoeg manieren om een gezellige én gezonde kerstmaaltijd te serveren. We zijn gewend om tijdens de feestdagen onszelf en onze gasten te verwennen op allerlei lekkernijen en een groot diner met meerdere gangen.

Lees meer

Bewegen zonder budget

09 december 2021

Bijna iedereen weet dat bewegen erg gezond is en neemt zich regelmatig voor om daar wat vaker aandacht aan te besteden. Maar voor veel mensen is een abonnement op de sportschool erg duur. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om elke dag genoeg te bewegen zonder uw portemonnee te hoeven pakken.

Lees meer

Feestdagen vol positiviteit (maar geen corona-positiviteit)

01 december 2021

De feestdagen staan voor de deur en dan is contact met familie en vrienden natuurlijk ontzettend leuk en belangrijk. Helaas moeten we, met het oog op corona, ook dit jaar nog voorzichtig doen. Hoe kun je toch positief blijven en genieten van een heerlijke decembermaand.

Lees meer

Het ABC van LGBTQ+

24 november 2021

Transgender, biseksueel en queer; we horen er steeds vaker over maar voor veel mensen is het nog steeds verwarrend wat het nu precies betekent en waarom er zo 'moeilijk over gedaan moet worden'. Heeft u ook eigenlijk geen idee waar LGBTQ+ voor staat en wat u ervan moet denken.

Lees meer

Werkstress verminderen en een burn-out voorkomen

15 november 2021

Ervaart u vaak stress van uw werk? Dan bent u niet de enige. Ruim 1,3 miljoen Nederlanders geven aan hier regelmatig last van te hebben en het is de oorzaak van een kwart van alle langdurige ziekmeldingen. Hoe komt het dat zoveel mensen hier last van hebben en wat kunt u zelf doen om een burn-out te voorkomen.

Lees meer

De helden van de mantelzorg

09 november 2021

Met het tekort aan geld en personeel in de reguliere zorg zijn steeds meer ouderen en chronisch zieken afhankelijk van mantelzorg. Mantelzorg wil zeggen dat (een deel van) de zorg op de schouders ligt van iemand uit de persoonlijke omgeving zoals een zoon of dochter, partner of buurvrouw.

Lees meer

De Hulpbieder en de Hulpvrager; wat is nu beter?

01 november 2021

Er zijn mensen die altijd klaar staan voor een ander. Of ze het nu druk hebben of ze eigenlijk zelf best wat problemen hebben: ze zeggen nooit nee. Dit zijn de échte Hulpbieders. Dan zijn er ook mensen die juist helemaal niet bang zijn om hun omgeving hulp te vragen als ze dat nodig hebben en dat dan ook regelmatig doen.

Lees meer

Rondkomen van een uitkering

22 oktober 2021

Voor mensen die leven van een (bijstands)uitkering, kan het elke maand weer een uitdaging zijn om rond te komen en uit de schulden te blijven. Omgaan met geld is niet iets dat iedereen vroeger heeft geleerd en wat een stuk lastiger is dan het lijkt. Zeker als het maar net genoeg is om de vaste lasten mee te betalen.

Lees meer

Welkom in de Menopauze

15 oktober 2021

Menopauze; het is zo'n woord waar menig vrouw niet echt mee bezig is tot de dag dat ze er ineens in terecht komt. En dat is even schrikken! Opvliegers, emotionele uitbarstingen, zweten en hartkloppingen overvallen u op de gekste momenten. Wat is menopauze nu eigenlijk precies en hoe komt u er zo comfortabel mogelijk doorheen.

Lees meer

Psychische problemen zijn gewoner dan u denkt

07 oktober 2021

Regelmatig sporten, niet roken, veel water drinken en elke dag voldoende groenten en fruit eten. Is dat niet de basis van een gezond leven? Gedeeltelijk is dat zeker waar, maar om gezond te blijven is het niet alleen een kwestie van goede zorg voor ons lichaam.

Lees meer

Aandacht voor ouderen

01 oktober 2021

Soms lijkt het of ouderen niets anders meer zijn dan dat: oud. We vinden het moeilijk om door de rimpels en lichamelijke gebreken heen de mens erachter nog te zien. Een mens met een enorme hoeveelheid kennis en levenservaring. Maar doordat we ouderen vaak niet meer actief betrekken in het maatschappelijke leven, voelen steeds meer ouderen zich eenzaam.

Lees meer

Welkom op de vernieuwde website van Capelse Wegwijzer

27 september 2021

Onze website is vernieuwd, maar u vindt hier al uw betrouwbare informatie. Op deze website kunt u terecht voor vragen in het dagelijks leven over wonen, zorg, geld, werk, vervoer, actief zijn en jeugd en gezin. Capelse Wegwijzer helpt u bij het zoeken naar passende oplossingen voor uw eigen situatie.

Lees meer

De risico’s van overgewicht bij mannen

17 september 2021

De cijfers liegen er niet om: bijna 50 % van de Nederlanders heeft last van overgewicht. En hierbij zijn het vooral de mannen die het percentage in de rode cijfers trekken. Toch is overgewicht bij mannen maatschappelijk veel meer geaccepteerd dan bij vrouwen.

Lees meer

Hoe kan ik minder suiker eten?

16 juni 2021

Het is voor iedereen goed om niet te veel producten met toegevoegd suiker te eten. De meeste producten waaraan suiker is toegevoegd bevatten namelijk veel calorieën, maar weinig voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Suiker zit van nature in bijvoorbeeld fruit en melk.

Lees meer

Toegankelijkheid

21 december 2020

Toegankelijkheidsverklaring Lees de volledige verklaring via deze link.

Lees meer